Šport > Nogomet
16 ogledov

Lahm: Takšna tekma bi lahko bila tudi finale

Lahm Bayern München Barcelona Liga prvakov polfinale EPA
Četverica polfinalistov Lige prvakov drug drugemu po žrebu izkazujejo veliko spoštovanja.

Po opravljenem žrebu polfinalnih parov Lige prvakov je največ pozornosti požel prihajajoči obračun Real Madrida in Bayerna. Akterji obeh klubov se zavedajo, da jih čaka težko delo, če želijo priti do finala, obenem pa se veselijo napetih tekem, kjer bosta ekipi morali pokazati vse, kar znata.

"Če želimo osvojiti Ligo prvakov, moramo premagati vsakogar, tudi Bayern. Polfinale proti Bayernu bo izjemno težak, a nikomur ni lahko igrati proti Realu Madridu. Pep Guardiola je eden od najboljših trenerjev na svetu in ima obilico izkušenj. A naš načrt je, da zmagamo v letošnjem tekmovanju," je po žrebu dejal trener Madridčanov Carlo Ancelotti.

Kapetan Münchenčanov Philipp Lahm je bil po žrebu vzhičen: "V polfinalu se bosta pomerili najboljši ekipi sezone. Takšna tekma bi lahko bila tudi finale. Ko si med najboljšo četverico, imaš samo en cilj, zmagati v polfinalu in se prebiti naprej za vsako ceno." 

Tekmecu bodo vsiljevali svoj ritem

Paulo Ferreira, ki je s Chelseajem leta 2012 že osvojil Ligo prvakov, nato pa se športno upokojil, je možnosti svojega nekdanjega kluba proti Atléticu označil kot izenačene. "To bo zelo težka tekma, ekipi bosta imeli 50-odstotne možnosti za finale. Atlético je proti Barceloni igral fantastično in si je polfinalni nastop vsekakor prislužil.

"Počaščeni smo, da smo v družbi tako velikih klubov, kot so Chelsea, Bayern in Real Madrid. Naš polfinalni nasprotnik Chelsea ima odlično ekipo, dobre posameznike, mi pa bomo sledili svoji igri, svoji filozofiji. Morali se bomo boriti, tekmecu pa bomo poskušali vsiliti svoj ritem in našo kolektivno igro," pa je dejal Jose Luis Perez Caminero, športni direktor Atlética.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.