Avto
15 ogledov

Ljubljanska obvoznica: Pozor, pes za volanom!

Pes za volanom Poslal bralec
Bralec nam je poslal fotografijo voznice, ki je na ljubljanski obvoznici pri hitrosti nad 100 km/h v naročju držala psa in vozila avto.

Inštruktor varne vožnje Brane Küzmič je ob tem spomnil na slogan: Pes je zakon! "Voznica ima očitno psa tako rada, da ji ni mar za svoje življenje," fotografijo bralca komentira Küzmič in dodaja, da to še zdaleč ni osamljeni primer.

"Tudi sam sem to že doživel," pravi in opozarja tudi na druge primere: "Pred dnevi sem po Dunajski cesti v Ljubljani vozil tri kilometre za voznico, ki je imela zadaj otroka sicer pravilno v otroškem sedežu, a je več kot naprej na cesto gledala nazaj proti otroku, ga ogovarjala, se z njim igrala. To je neodgovorno in nevarno," pojasnjuje Küzmič.

Zakon pravi, da morajo biti živali, ki se prevažajo v delu vozila, namenjenega prevozu potnikov oziroma prtljage, ustrezno zavarovane. Kdor ravna v nasprotju s tem določilom, ga lahko doleti globa.

Različni varnostni testi so pokazali, da so psi in mačke najbolje zaščiteni v zaščitni kletki. Če imamo večjo kletko, naj bo ta v prtljažniku, prostor pa naj bo s potniško kabino ločen tudi z mrežo. Manjše kletke naj bodo položene na prostor za noge ob zadnji klopi.

Komentarjev 6
  • nace84 20:12 08.avgust 2013.

    Na eni strani se zgražate nad takimi prizori, na drugi strani pa podpirate slikanje (iz fotografije sodeč je bil to voznik) "na ljubljanski obvoznici pri hitrosti nad 100 km/h ".

  • dd1307 18:13 08.avgust 2013.

    hahahaha - a je to dec al baba??

  • milek 10:55 08.avgust 2013.

    Slikanje med vožnjo je tudi bebavo in idiotsko.