Slovenija > Črna kronika
75 ogledov

Lovec namesto race zadel hišo

Lov na živali Shutterstock
Lovci na Krki lovili divje race, šibre prestrelile stanovanjsko hišo.

Občan je v soboto zjutraj poklical policijo in povedal, da so mu neznanci s šibrami prestrelili žaluzije na oknih stanovanjske hiše.

Policisti in kriminalistični tehniki so opravili ogled in ugotovili, kdo so ti neznanci bili. V bližini hiše so namreč lovci na Krki lovili divje race. Eden od njih je s puško ustrelil v smeri stanovanjske hiše ter poškodoval ograjo, okvir vrat in žaluzijo balkonskih vrat.

"Policisti nadaljujejo preiskavo okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Komentarjev 14
  • Žurnalček 17:48 13.januar 2014.

    Zakaj se moj pes zlati bordercooli ne bi smel špancirati , kjer se mu zahoče. Nor je na vse živali , sam psov ne pozna. Ta bi prej lovca rastrgu , kot storil kakorkoli žalega kakršnjekoli živali. Probajte vzet ...prikaži več v roke eno od njegovih mačk ! Vse je odvistno od pasme psa in elementarnih nagonov posamezne pasme . Res pa je , da vsi psi , ki so brez lastnika več kot 7 dni in brez prave hrane, postanejo volkovi ! Od najmanjšega cucka , do največjega naredijo trop in hiearhijo kot volkovi.

  • Slavon 16:33 13.januar 2014.

    Res je, samo v Sloveniji se lahko domače živali prosto sprehajajo v okolju divjadi.

  • Slavon 16:31 13.januar 2014.

    To pa misliš samo ti. Članek, katerega je navedel Igor Đukanović, povzema stanje v Nemčiji, v Sloveniji je pa stanje popolnoma drugačno: v Sloveniji je lov na domače živali prepovedan, tako da lahko te prosto vdirajo v življenjski prostor divjadi ...prikaži več in povzročajo škodo le tem. V AT, DE,... je do 300 m od naselja prostor domačih živali, nad 300 metrov pa divjadi in tam se lahko strelja na domače živali. Je pa res, da so si lovci sami krivi za mnenje o njih zaradi svojega početja v preteklosti, a verjemite, da se je tu marsikaj spremenilo.