Magazin > Bizarno
46 ogledov

Najvišji človek ne more igrati košarke

Višina mu dela preglavice.
1/6
Žurnal24 main
Uradno najvišji človek na svetu ima zaradi višine nemalo težav. Najbolj si je želel postati košarkar.

Nesojeni turški košarkar Sultan Kosen, ki je uradno tudi najvišji človek na svetu, priznava, da ne more hoditi brez pomoči palice. Zaradi svoje višine, visok je 246 centimetrov in pol, ima cel kup težav.

Pred šestimi leti, ko je imel dvajset let, je trener moštva Galatasaray Cavit Altunay slišal zgodbo o visokem mladeniču, ki živi na vasi blizu iraško-turške meje. S seboj je vzel novinarsko ekipo, kamere pa so zabeležile nenavaden prizor – Sultan je zabil koš, pri tem pa je imel obe nogi na tleh. Takrat je navdušen dejal, da bo postal košarkarska zvezda. A trenerju, ki je iz njega poskušal narediti profesionalnega košarkarja, to na žalost ni uspelo. Nesojeni košarkar je sicer večkrat šel na zdravniški pregled, diagnoza pa je bila vedno ista – ne more igrati košarke, ker je to za njegovo telo fizično nemogoče.

V torek so ga vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov kot trenutno najvišjega Zemljana, ki naj bi imel tudi največje roke in stopala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.