Magazin
27 ogledov

Česa se nalezeš hitreje kot gripe?

ljubezen sreča Žurnal24 main
V raziskavi, ki so jo izvedli v Kaliforniji, so prišli do zanimivih spoznanj. Sreča je nalezljiva in se širi v krogu družine in prijateljev.

Možnosti za srečo naraščajo s srečnimi prijatelji in družinskimi člani, pravi raziskava, ki so jo izvedli na univerzi v Kaliforniji. Sreča naj bi bila po besedah strokovnjakov, ki so raziskavo izvedli, nalezljiva. Če imate srečne prijatelje, se vam možnost, da boste srečni tudi sami, poveča za 15 odstotkov, pravijo izsledki omenjene raziskave. Če živite s srečnim partnerjem, pa se vaša možnost za srečo poveča še za osem odstotkov.

Vendar pa sta poleg sreče nalezljivi tudi žalost in slaba volja. Raziskovalci so ugotovili, da se skupine srečnih in nesrečnih ljudi oblikujejo glede na družbeno bližino med ljudmi. Verjamejo namreč, da se sreča in žalost prenašata tudi posredno. Torej, če je vaš prijatelj v tesnih stikih z nekom, ki je srečen, imate tudi vi možnost za srečo in seveda enako velja za žalost in obup. Vse pa naj bi bilo bolj nalezljivo kot gripa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.