Magazin
9517 ogledov

Favoriti nocojšnjega finala Evrovizije

Evrovizija, Avstralija
Vse, kar morate vedeti o Evroviziji pred nocojšnjim finalom.

Pred nocojšnjim velikim finalom evrovizijske popevke v Tel Avivu stavnice največ možnosti dajejo Nizozemcem, Švedom in Avstralcem.

V finalu, ki se bo začelo 21. uri, se bo pomerilo 26 držav, 20 se jih je kvalificiralo v predfinalnem tekmovanju, šest največjih evropskih držav Velika Britanija, Francija, Italija in Španija ter lanskoletni zmagovalec Izrael pa so v finale uvrščeni neposredno. Zmagovalca bodo izbrali gledalci in komisije iz vseh 41 sodelujočih držav. Glasovi komisije in gledlacev se bodo delili 50:50. Glasovati ne bo mogoče za lastnega kandidata.

Odločitev Slovenije bo sporočila Lea Sirk

Slovensko žirijo sestavljajo glasbeni novinar in v. d. urednika glasbenega programa Vala 202 Žiga Klančar, pevka skupine Fed Horses Urša Mihevc, pevka Ula Ložar, pevec in glasbenik skupine Okustični Mate Bro ter besedilopiska Urša Vlašič. Odločitev Slovenije bo sporočila naša lanskoletna predstavnica Lea Sirk.

Nizozemski pevec Duncan Laurence, ki vodi na stavncicah, bo pel balado z naslovom Arcade.

Za potencialnega zmagovalca šteje tudi Avstralija z ničelno gravitacijo Kate Miller-Heidke.

John Lundvik, ki bo izvedel Too Late for Love, Švedski kandidat za zmago. 


Sloveniji stavnice niso najbolj naklonjene, uvrščajo nas okoli dvajsetega mesta. Zala in Gašper bosta s pesmijo Sebi nastopila kot deseta po vrsti.

Zala in Gašper sta včeraj sklicala izredno novinarsko konferenco na kateri sta pojasnila svoje vedenje po razglasitvi rezultatov polfinala zaradi katerega se je nanju vsul kup kritik.

zala kralj, gašper šantl Magazin Zala in Gašper sklicala tiskovno konferenco: "Sesula sem se"

Poznavalka Evrovizije Miša Molk pa je danes podvomila v njuno iskrenost. 

zala kralj, gašper šantl Odziv Magazin Miša Molk: "Ne, v čisto vse, pa če je še tako čisto, ne zmorem verjeti."

Na finalnem večeru Evrovizije bo nastopila tudi ameriška zvezdnica Madonna.

Komentarjev 2
  • ode 22:37 18.maj 2019.

    Bognedaj, da zmagamo. Iz proračuna bo treba potegniti 10 miljonov evrov, od katerih jih bo nekaj poniknilo v zasebne žepe, kot je pri nas navada, še preden bo prva spaka odprla kljun.