Magazin > Film & Glasba & TV
152 ogledov

Gremo mi na avdicijo

avdicija na Viba filmu
1/18
Boštjan Tacol
Rekordno. Avdicije za film Gremo mi po svoje 2 se je udeležilo okoli 4500 otrok.

V soboto se je na Viba filmu (skoraj) končala serija avdicij za film Gremo mi po svoje 2, ki so se v februarju in marcu zvrstile v večjih mestih v vsej Sloveniji.

Režiser Miha Hočevar je s filmsko ekipo opravil pogovore s približno 4500 fanti in dekleti, starimi od 8 do 17 let, ki se tega, da imajo izjemno malo možnosti za vlogo v njegovem filmu, zavedajo tudi sami. "Eno od tisoč gotovo," je povedal osnovnošolec Tilen, ki se je udeležil petkove avdicije v Kranju, na kateri dobro uro in pol pa začetku kljub obljubam, da bodo govorili z vsemi, sploh niso več sprejemali prijav, njegova mama pa dodala, da so možnosti za vlogo v filmu primerljive z dobitkom na Lotu.

Po prvem krogu še drugi

Medtem ko za kranjsko mladino, ki ni prišla na vrsto, kot kaže, ne bo nove priložnosti, pa bodo še eno možnost dobili celjski otroci, ki jih bodo o datumu nove avdicije še obvestili.

Direktor filma Matija Kozamernik nad številčnim odzivom otrok, ki si želijo nastopiti v Hočevarjevi komediji, ni bil presenečen. Tisti, ki so na filmsko ekipo naredili najboljši vtis, bodo povabljeni v drugi krog, kjer bodo morali pokazati tudi nekaj igralskega znanja oziroma talenta, kdor bo na koncu izbran, pa bo prvi del poletnih šolskih počitnic preživel na snemanju filma, kar po besedah Hočevarja pomeni, "da se od vseh na avdiciji zahteva, da v šoli nimajo cvekov in se jim ne bo potrebno učiti za popravne izpite takrat, ko bi morali snemati".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.