Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Neustavljiv žur za poletni čas

Cowboys
1/8
Promo
Poletni dogodki. Od punka, reggaeja in trnovskega žura do filmskih premier in klasike.

Trnfest. Od 31. julija do 1. septembra, Kud France 
Prešeren, Ljubljana.
V 33 dneh in večerih brezplačnega dogajanja bodo na odru oziroma na sporedu Kudove gledališke zasedbe Improliga, Narobov in stand up komedijanti, filmski večeri, predstave, razstave, otroški program in številni koncerti. Med drugimi bo nastopil Wattican Punk Ballet, armenski duo, ki je razpet med Moskvo in Budimpešto, sledili pa bodo Američani Viza, Seven That Spells, domači Ewok in drugi.

Schengenfest. Od 3. in 5. avgusta, Vinica, Bela 
krajina.
Številna zvezdniška imena pričajo o najbogatejšem programu v petletni zgodovini festivala ob Kolpi. Letos prihajajo Leningrad Cowboys, Kaiser Chiefs, Siddharta z gosti, Riblja čorba, Viza, Čao, Dan D, Majke, Parov Stelar ter na elektronskem odru Tom Novy, Funkerman in The Shapeshifters. Cena vstopnic je do 18. julija 55 evrov, pozneje pa 65 evrov.

Punk Rock Holiday. Od 15. do 18. avgusta, sotočje Tolminke in Soče.
Na prelepi lokaciji se bo tik po Metalcampu odvil punkovski festival, ki tudi letos navdušuje z izborom skupin. Vstopnice so trenutno na voljo po 69 evrov, na festivalu pa bo njihova cena poskočila na 78 evrov. Zvočni zid bodo prebijali legendarne skupine Good Riddance, The Toy Dolls, Anti-Flag, Sick of It All, 7 seconds, The Adolescents, Death by Stereo, Debeli precjednik in drugi.

Overjam International Reggae Festival. Od 26. do 28. julija, Vrtojba pri Novi Gorici.
Premiera reggae festivala na Goriškem bo poleg mednarodno priznanih zasedb predstavila domače in italijanske izvajalce. Za tridnevno rajanje v reggae ritmih boste odšteli 50 evrov, na voljo pa bo tudi brezplačno kampiranje. Glavni oder bodo zasedli Sizzla & Firehouse Crew, Jah Mason, Train to Roots, Zion Train, The Autentics in Makako Jump.

Ljubljana Festival. Od 20. junija do 13. septembra, Križanke in druge lokacije, Ljubljana.
Veliko dogodkov je že mimo, a čaka vas še nekaj poslastic. Otvoritveni koncert Slovenske filharmonije, opera Črne maske, Béjart Ballet iz Lozane, ki prinaša še drugo podobo legendarnega koreografa Mauricea Béjarta. V večeru romske glasbe bo godel vražji goslač Roby Lakatos. Septembra pa prihaja eden od najstarejših ruskih orkestrov Orkester Marijinskega gledališča iz Sankt Peterburga.

Polenta. Od 20. julija do 1. septembra, različne lokacije po Mariboru.
V Mariboru se bo po Lentu 31 dni odvijala Polenta, sklop dogodkov, ki jih bo kar 150. Gre za drugačen koncept festivala, kakor smo ga vajeni pri nas. Organizatorji bodo odpirali nova žarišča in ponujali odbite sprevode, pripravili bodo razstave novih umetniških del, mobilno plažo na Lentu, Fotomuzej pri babici in kitajsko-urbane kotičke.

Letni kino City. Od 18. do 23. julija, BTC City, 
Ljubljana.
V Letnem kinu City bo letos še bolj premierno kot prejšnja leta. Ogledali si boste lahko šest filmskih uspešnic, od tega kar tri predpremiere. Filmsko dogajanje bodo spremljali bogat spremljevalni program in nagradne igre. Filme boste lahko gledali oviti v brisačo in zleknjeni na ležalniku. Izbrani filmi pa so Madagaskar 3, Sneguljčica in lovec, Diktator, Divjaki, Ameriška pita in Ted.

Kino pod zvezdami. Od 26. julija do 18. avgusta, 
Ljubljanski grad, Ljubljana.
Filmsko ponudbo v prestolnici bo bogatil tudi Kino pod zvezdami. Triindvajset filmov, med katerimi bodo tri predpremiere in ena premiera. Ogledali si boste lahko filme Umetnik, Nevarna metoda, Melanholija, Gospodinja, Le Havre, Zaklonišče, Izlet, Pisma sv. Nikolaju, tri predpremiere pa so Kraljestvo vzhajajoče lune, Morilec Joe in Kozmopolis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.