Magazin > Film & Glasba & TV
46 ogledov

Oživljena Zvezdica Zaspanka

Zvezdica Zaspanka Žiga Koritnik
Danes priporočamo ogled otroške lutkovne predstave Zvezdica Zaspanka. Ob 17. uri jo bodo uprizorili v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

Zvezdica Zaspanka je radijska igra, slikanica, film in lutkovna predstava. Je ena od tistih zgodb, brez katere na Slovenskem ni mogoče zrasti.

V njej se skriva eden pomembnejših arhetipov: zvezda prileti z neba, da bi v človeku (razbojniku) vzbudila ljubezen, edini smisel življenja. To arhetipsko zgodbo, ki govori o združitvi materije z idejo, Frane Milčinski Ježek spretno skrije v pravljico o zaspani zvezdici, o strogem mesečku, o brezsrčnem razbojniku in jo razpne med nebo in zemljo med sladoledarje, cirkusante in inkasante.

Leta 1972 je predstava zgorela v požaru, vendar so po starih načrtih, fotografijah in filmskem zapisu lutke - marionete na dolgi navezavi! - in scenografijo izdelali na novo, obnovili predstavo in jih oživili vse, zvezdice in razbojnike, na nebu in zemlji.

Za vstopnico boste odšteli 4,5 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.