Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Pestra gostovanja spoznavajo Dramo

Muhe
1/5
Uroš Hočevar, SNG Drama Ljubljana
Na velikem odru SNG Drama Ljubljana bo v teh dneh gostovalo pet atraktivnih gledaliških uprizoritev iz Slovenije, Srbije ter Bosne in Hercegovine.

Uvodno dejanje pestrega gostovalnega dogajanja v osrednjem slovenskem gledališču je včeraj z dramo Knapi Slikarji Leeja Halla v režiji Sama M. Strelca prispevalo celjsko gledališče. To bo v ljubljanski Drami gostovalo tudi prihodnji teden, ko bodo 29. februarja ob 19.30 uprizorili novo predstavo Muhe Jeana-Paula Sartra v režiji Janeza Pipana.

Priznano Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda se bo v petek, 24. februarja, ob 19.30 predstavilo z dramo Elijev stol Igorja Štiksa v režiji Borisa Liješevića, dan pozneje ob isti uri pa z uprizoritvijo Rojeni v YU v režiji Dina Mustafića.

Gostovalni cikel bo zaključilo Narodno pozorište iz Sarajeva, ki bo v petek, 2. marca, ob 19.30 nastopilo s predstavo Mortal kombajn Pawla Sala v režiji Dina Mustafića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.