Magazin > Film & Glasba & TV
4125 ogledov

Razočaranje: Znano, zakaj RTVS ni prenašala maše z Brezij

Brezje vnebovzetje Boštjan Tacol
Gledalci ostali brez maše.

RTVS je od 16. julija vsak teden prenašala mašo iz bazilike Marije Pomagaj, tako naj bi ostalo do konca oktobra. Pretekli teden pa so gledalci ostali brez neposrednega prenosa.

RTVS je za Družino razložila: "Zaradi tehničnih težav na zvezah prenosa bogoslužja ni bilo mogoče predvajati. Gledalce smo o tem obvestili v času rednega predvajanja bogoslužij in se jim opravičili. Televizijska ekipa je bogoslužje z Brezij posnela in posnetek je na ogled na tej povezavi. Še enkrat se vsem gledalcem iskreno opravičujemo."

Programska svetnica v Svetu RTV SLO, ki zastopa registrirane verske skupnosti v državi, predstavnica Evangeličanske cerkve dr. Klaudija Sedar, je za prej omenjeni medij povedala, da se bo pozanimala, ali je do težav prišlo v času neposrednega prenosa ali morda že prej.

"Programska svetnica je še dodala, da si želi, 'da bi bili o tem bolje obveščeni in da se bodo bogoslužja do konca leta, kakor je predvideno v Programsko produkcijskem načrtu, tudi nadaljevala po programu ter brez tehničnih ali kakršnihkoli težav'", še poroča Družina. 

Komentarjev 29
  • Avatar Tone Murgelj
    bumbar11 14:20 04.januar 2024.

    Če sta Država in Cerkev ločeni, maše na Javni RTV nimajo kaj iskati. Amen!!!!

  • Boris 10:27 17.oktober 2023.

    Gob da in gob vzame ...

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:44 17.oktober 2023.

    Za te maše obstaja poseben kanal,in ga fanatiki lahko tam gledajo,stvar urejena.Je pa stvar podobna z prisilnim predvajanjem dnevnika-beri laži vsak dan na tv ob 7.zvečer na RTL 1