Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Severna Koreja je za rock

Eric Clapton bo kot prvi zahodni rock pevec nastopil v Severni Koreji Žurnal24 main
Komaj je minil zgodovinski koncert newyorškega filharmoničnega orkestra v Severni Koreji, že se tej izolirani državi obeta nov glasbeni spektakel.

Ambasada Velike Britanije v Severni Koreji je potrdila govorice, da je rock ikona Eric Clapton prejel vabilo za nastop v tej komunistični državi. Vse kaže, da je po desetletjih samoizolacije od preostalega sveta Severna Koreja postala lačna nastopov zahodnih kulturnih izvajalcev.

Clapton bo pisal zgodovino
Severnokorejsko vabilo 62-letnemu rock pevcu je veliko presenečenje, saj je je državna propaganda doslej rock glasbo uvrščala med najbolj "dekadentne pojavne oblike imperialnega Zahoda". Toda časi se spreminjajo in Severna Koreja je pripravljena na prvi rockovski koncert kakšnega zahodnega izvajalca. Clapton se je na vabilo odzval pritrdilno ter predlagal leto 2009 za izvedbo koncerta. Tudi britanska amabasada v Severni Koreji podpira organizacijo koncerta, ker bi lahko pripomogel k boljšim odnosom z Zahodom.

Največ zaslug za to nenavadno severnokorejsko vabilo ima najbrž Kim Jong Chol, sin državnega voditelja Kim Jong Ila. Kim mlajši je že večkrat izjavil, da obožuje Claptonovo glasbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.