Magazin > Film & Glasba & TV
77 ogledov

Slovenci, ki so navdušili Nemčijo

Balladero Arhiv skupine
Balladero napoveduje nemško-slovensko turnejo We Come In Deuce!

Po dveh uspešnih nastopih v Berlinu, s samostojnim televizijskim koncertom na ALEX TV ter z nastopom v sklopu koncertov ob 5. obletnici priznanega berlinskega kluba DasHOTEL, se Balladero v nemško prestolnico podaja še tretjič. Berlinski publiki se bodo na dveh klubskih koncertih znova predstavili s promocijo albuma Club Deuce, turnejo pa bodo dopolnili koncerti v Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti.

Balladero svojo prisotnost na slovenski in mednarodni glasbeni sceni uspešno gradi že od izdaje debitantskega albuma Club Deuce v letu 2012. Še vedno aktualen album, kot eden redkih pri nas zasnovan v mednarodni produkciji, z glasbeniki iz Slovenije, Italije in ZDA, prinaša unikaten avtorski zvok, premišljeno zgrajen na klavirju in bogatih bendovskih aranžmajih. Tovrstni albumi so pri nas prej izjema kot pravilo, vseeno pa je Balladeru uspel suveren prenos intimne, a univerzalno zastavljene plošče z vrhunsko produkcijo in lastnim avtorskim izrazom tudi na odre doma in v tujini. Čez več kot enourno glasbeno popotovanje po albumu vseskozi vodi močan vokal, ki se prileže tako "stadionskim" refrenom kot tudi bolj intimnim delom izpovednih besedil. Polnokrvno zveneča, srčna in neukrotljiva glasba Balladera je tudi v živo začinjena z drznimi kitarami in izkušeno ritem sekcijo, ki poganja samosvoj, zvočno slikovit, čustveno nabit ter iskren odrski nastop.

Svojevrstne skladbe s skrbno izdelanimi detajli poslušalce vsekakor nagrajujejo tudi po prvem poslušanju, kar je morebiti razlog za že tretje povabilo v Berlin v obdobju manj kot pol leta! Prepričajte se sami in preverite Balladero v živo na katerem izmed koncertov v sklopu turneje: 12.2. Sputnik, Ljubljana; 13.2. Intersoup, Berlin; 14.2. DasHOTEL, Berlin; 16.2. Kino Udarnik, Maribor; 17.2. Gledališče Park, Murska Sobota. Kot posebni gost se bo zasedbi na bas kitari pridružil priznani italijanski glasbenik Luca Recchia (sodeluje tudi pri: Cristina Dona, Cesare Basile).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.