Magazin > Film & Glasba & TV
14194 ogledov

Slovenska osnovnošolska učiteljica zvezda na Tajskem

DJ xenia
1/5
Spaceplus
Uspel ji je preboj na azijski trg.

DJ Xenia oziroma Ksenija Filipič, sicer učiteljica v osnovni šoli, je navdušila z novim dosežkom na svoji drugi karierni poti. Kseniji ji je namreč v zelo kratkem času uspel preboj na azijski glasbeni trg, ki mu je elektronska glasba zelo blizu. Ksenija, ki sicer prihaja iz Prlekije in trenutno živi v Ljubljani, je namreč nastopila v tajskem glavnem mestu v Bangkoku. Večtisočglavo množico je dodobra razgrela v klubu Spaceplus, ki sprejme več tisoč ljudi in velja z vodilni nočni klub na Tajskem. 

"Že kot majhno dekle iz majhne prleške vasi sem imela vedno nenavadne ambicije in se preizkušala na različnih področjih. Čutila sem, da bom enkrat stala na velikih odrih, čeprav si niti v sanjah nisem predstavljala, da bom nastopila na tako velikem odru, kot je bil pred dnevi v Bangkoku v klubu Spaceplus, ki sprejme več tisoč ljudi. Tam sem imela priložnost nastopiti v sklopu LUNA FESTIVALA, katerega predstavniki so me opazili letošnje poletje med mojim nastopom v klubu NOA v famoznih Zrčah ter me takoj povabili k sodelovanju. Po večmesečnih pripravah sem se podala na svoj največji nastop do sedaj, ki mi bo za vedno ostal v spominu, saj sem prvič obiskala Azijo, prvič sem se tudi preizkusila v vrtenju techna in se znašla v popolnoma novi vlogi, saj so kulturne razlike na vrhuncu, a kar je najpomembnejše - Slovenijo in sebe sem predstavila v najboljši možni luči, dobila kup pohval in nove ponudbe za nastope na odmevnih festivalih, kar je želja vsakega DJ-a," nam je ob tem povedala Ksenija.

DJ XENIA oz. Ksenija Filipič, ki prihaja iz Logarovcev v Prlekiji, je vedno bolj prepoznavna tudi širom sveta. Njena glasbena pot se je začela strmo vzpenjati lani poleti, ko je postala najbolj angažirana DJ-ka v Sloveniji, medijsko prepoznavna pa je tudi v tujini, odkar je bila povabljena na znane glasbene festivale ter klube, kjer je imela čast sodelovati s svetovno priznanimi DJ-ji, kot so Bob Sinclair, David Peen, The Cube Guys in Fedde La Grand. 

Poleg redne službe, Ksenija namreč še vedno opravlja delo osnovnošolske učiteljice, je plavolaska celo leto zelo dejavna tudi kot DJ-ka. A DJ-jem posel ne cveti le poleti, ko je največ zabav in dogodkov, tudi pozimi ni odmora. V zimskih mesecih lahko Ksenijo srečate tudi na smučiščih, kjer bo večkratna glasbena gostja na Ski openinih na Kopah, v avstrijskem Matreiu in v italijanskih Dolomitih, na Kronplatzu.

Izdala je tudi svoj prvi avtorski komad z naslovom I LIKE IT, s katerim se je pridružila družini producentov, opisuje pa njeno življenjsko zgodbo, vse od njene želje postati DJ-ka pa do nastopa na velikem odru. "Sicer v zelo olepšani obliki, ker vsi vemo, da brez truda in odrekanja ni zgodbe o uspehu," ob tem pravi Ksenija. 

Komentarjev 16
  • arabo001 11:53 15.december 2023.

    Pravi novinarji bi se vprašali: kdo pa to sponzorušo natepava in plačuje za promocijo?

  • arabo001 11:51 15.december 2023.

    A se je po drugi strani kdo od vas vrlih novinarjev vprašal? Kaj pa je delala osnovnošolska učiteljica v času šolskega pouka delala na Tajskem? Kako so uredili njeno odsotnost v razredu? Predno pričneta bildati take sponzoruše pa se dajte ...prikaži veče malo povprašati o vsemu. HLAPCI!!!

  • arabo001 11:50 15.december 2023.

    A ste popolnoma nesposobni? Tajski trg? Veste koliko je diskotek v Bangkoku? In koliko po celi Tajski? In ona z nastopom v eni za mogoče tisoč primerkov (od malo manj kot 70 miljonov) je velika zvezda? Velika večina Tajcev (predvidevam ...prikaži več 99,99%) pojma nima. Kakšen prodor?