Magazin > Joonglaa
1162 ogledov

VIDEO: Mladina si brusi zobe s pilico za nohte, zobozdravniki zgroženi

Uporabniki TikToka si, kot del novega trenda na tem družbenem omrežju, neravne zobe popravljajo doma kar sami, z uporabo pile za nohte. Zobozdravniki zgroženo opozarjajo na resne posledice.

”Naredi sam” lepotni trendi so prisotni že od nekdaj, od barvanja las doma, pa vse do samostojnega urejanja in barvanja nohtov. Po družbenih omrežjih pa je zaokrožilo novo ”naredi sam” priporočilo, ki je kmalu preraslo v množični trend. Ta novi trend pa je, kot opozarjajo strokovnjaki, izredno nevaren. V spodnjem posnetku si lahko ogledate sami. Ste tudi vi na strani zobozdravnikov?

Čisto se jim je zmešalo 🤢

Objavil/a Joonglaa dne Četrtek, 14. januar 2021

Osebe z neravnimi zobmi si kar sami, z uporabo navadne pilice za nohte, ravnajo svoje zobe, nato pa video posnetke svojih nevarnih podvigov objavljajo na splet. To je izredno razburilo zobozdravnike. Zaskrbljeno izpostavljajo, da bi si ljudje lahko trajno poškodovali zobe, tako da bi jim odstranili sklenino, kar bi povzročilo občutljivost zob in v najhujših primerih pa celo odmiranje zob. Poškodbe bodo trajne in nepopravljive, saj za razliko od nohtov, ki obnovijo svojo strukturo, struktura zob ni obnovljiva, opozarjajo.

 | Avtor:

To pa ne ustavi pogumnih posameznikov, ki imajo v mislih samo en cilj: Imeti ravnejše zobe. ”Ne povejte mojemu zobozdravniku,” je zapisala ena od uporabnic, ki je svoj poskus delila s svojimi sledilci, spletno omrežje TikTok pa že hiti in pod tovrstne videoposnetke dodaja opozorilo ”Potencialno nevarno dejanje”.


 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 09:34 15.januar 2021.

    IQ sobne temperature!!!