Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

"Crocsi so polom stoletja!"

Pevka in televizijska voditeljica Manja Plešnar Žurnal24 main
Tokrat nam je svoje modne misli zaupala modna novinarka in voditeljica Manja Plešnar, ki se nikoli ne bi odpovedala petam, pod nobenim pogojem pa ne bi obula crocsov.

Kdaj ste se prvič spoznali z ličili?
Vsakič na dan pusta hrusta (smeh). Ko je mama odprla omaro z ličili in mi dovolila uporabo njenih šmink in črtal. Pustila mi je, da sem si dala duška, a to je bilo enkrat na leto in tega trenutka sem se vedno veselila. Zdaj je ličenje nadloga (smeh).

Kakšno modno modrost je na vas prenesla vaša mama?
Moja mama zna dobro kombinirati in se obleči res udobno, brez da bi izpadla preveč športno. Sicer pa sva obe hudi zapravljivki in se najraje skupaj odpraviva po nakupih. Učiva se ena od druge, čeprav se najin stil popolnoma razlikuje, si vedno svetujeva.

Česa ne bi nikoli dali nase?
Crocsov, ker so polom stoletja!

Za kateri modni kos ste odšteli čisto preveč denarja?
Za usnjene črne škornje, ki so bili izdelani po meri. Začetno navdušenje me je premamilo do te mere, da sem za njih odštela polovico plače. Kasneje sem to obžalovala, ker sem jih nekega dne videla v povsem drugi luči in nisem uspela doumeti, zakaj sem si jih sploh kupila. Čez noč so postali neznansko grdi. Še zdaj jih imam v kotu in ne vem, kaj naj z njimi.

Kje raje nakupujete, doma ali v tujini?
Primorana sem kupovati tu, ker zadnje čase bolj malo potujem. Tudi sicer bi težko rekla, saj mi po eni strani ustreza, da ni prevelike gužve in da lahko v miru nakupujem tu pri nas, izbira pa je vsekakor tisočkrat slabša. Najbolj uspešni in hkrati tudi najbolj mučni so nakupi v Londonu v času razprodaj.

Je šoping dobra tolažba?
Včasih je bila, danes pa ne razmišljam več tako. Ponavadi grem najraje po nakupih, ko sem na novo zaljubljena, ali pa ko kaj proslavljam. Načeloma kupujem, kadar si nekaj zaželim, ne ker bi bila slabe volje in bi potrebovala hitro tolažbo.

Če bi lahko kupili katerikoli modni kos (denar ni ovira), kaj bi si kupili?
Birkinko, Givenchyjevo Couture kreacijo in Ackermannovo jakno.  

Pet modnih kosov, brez katerih ne morete?
Superge Startas, Ray Banke, strgane kavbojke, navaden bel rebrast top, nakit.

Kaj bi se znašlo v vaši omari, če bi bili en dan moški?
Bom raje rekla takole; bila bi pravi gentleman, za karseda najboljšo primerjavo bi izpostavila Alena Hranitelja.

Kateri modni trend se vam zdi najbolj nor?
Najbolj nor? Nič mi ni prenoro, ker je moda nekaj najbolj zabavnega na svetu. Ne maram pa poenostavljenih, dolgočasnih športnih stvari brez karakterja in duše.

Kateri modni kosi po 40. letu niso več primerni?
Ne maram pravil, ker so si jih izmislili tisti, ki se bojijo odstopanj. Vedno je dovoljeno vse, ker pri modi sploh ne bi smelo biti pravil v smislu, kaj je primerno za določena leta. To je povsem absurdno! Pravila so malenkostna, morda bolj telesno karakteristična (dolžine, črte, pike ...) in v smislu "manj je več", sicer pa ni ovir! Bodite kreativni!

Pri kateri zvezdnici največkrat najdete modni navdih?
Pri nas je to gotovo Hannah Mancini, v tujini pa jih je nešteto! Od Lane del Ray, Olivie Palermo, Rihanne, Kate Moss ... Malo morje jih je.

Lepotni pripomočki, ki so del vašega vsakdana?
Razne dišave v obliki parfumov, krem, olj in vse, kar je v povezavi z vzdrževanjem las in nohtov. Če nimam urejenih nohtov, sem čisto živčna, zato vedno zahajam v salon Maya, kjer mi naredijo manikuro z gel lakom in poslikavami.

Si predstavljate življenje brez visokih petk?
Ne! Grozljivo!

Komentarjev 8
  • lunnatic 21:26 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko

  • Ronald Reagan 08:35 10.november 2012.

    kroksov ne bi obula...zapestnico z reklamo za žgano pijačo pa nosi...Babura zapita, na zdravljenje naj gre

  • feferon 11:22 09.november 2012.

    Ko bo stara druga ne bo mogla obut kot krokse, če se ji ne bo prej hrbtenica pokonc postavla.