Magazin > Lepota & telo
316 ogledov

Kaj se zgodi, če popijete vodo iz bazena?

Plavanje Profimedias
To se zgodi, če popijete preveliko količino klorirane vode iz bazena.

Raziskave v Združenih državah Amerike so pokazale, da se je v zadnjih nekaj letih povečalo število ljudi, ki so se na bazenu okužili z kriptosporidioza. To je, kot pišejo na uradni spletni strani Nacionalnega inštutita za javno zdravje, črevesna bolezen, ki jo povzroča zajedavec. Okužbo pri osebah z normalnim imunskim sistemom povzroča akutno drisko ali pa poteka brez znakov in simptomov. Driska lahko v določenih primerih traja tudi dva do tri tedne. Povzroča tudi trebušne krče, dehidracijo in vrtoglavico.

Če ste preboleli kriptosporidiozo, se bazenom izogibajte še nadaljnih 5 do 7 dni. Že samo večji požirek bazen lahko povzroči težave, piše portal Health Line.

Komentarjev 2
  • kapibara1 05:04 26.julij 2017.

    Spomnim se , da v otroštvu, popita bazenska, voda na kopališču Štern, mi ni delala zdr. preglavic, samo usral sem se pa res fino in to kljub zaprtju odvajalnih kanalov :-)

  • wolf.ata 12:11 28.maj 2017.

    ali pa vodovod,ko kmet na njivi nad zajetjem pitne vode veselo poliva z gnojnico iz hleva pomešano z domačo greznico,ki jih je v Sloveniji še veliko,kaj vse se daje hlevski živini (razna zdravila in dodatki) se pa ve,ni tako čista,zelena ...prikaži več in lepa Slovenija,je pa boljša in lepša od ostalih držav v Evropi,to pa je res