Magazin > Lepota & telo
359 ogledov

Nasveti, če vam smrdi iz ust

umivanje zob Profimedias
Neprijeten zadah iz ust je težava, s katero se sooča marsikdo. K sreči obstajajo mali triki, s katerimi si lahko pomagate.

Zadah iz ust lahko predstavlja veliko težavo za normalno funkcioniranje v družbi, poleg tega pa lahko tudi negativno vpliva na profesionalno in ljubezensko življenje. A vseeno, tu so rešitve, majhni triki, ki vam lahko pomagajo pri neprijetni zagati.

Voda
Suha usta so idealna za ravoj bakterij, ki povzročajo neprijeten zadah. Pomembno je, da pijete dovolj vode, saj z njo odplaknete odvsečne ostanke hrane, voda stimulira večjo proizvodnjo sline, ki pomaga pri odstranjevanju teh bakterij.

Žvečilni gumi
Žvečenje žvečilk je dobra ideja prevdsem zato, ker nenehno proizvaja slilko. Izberite tiste, ki imajo manj sladkorja, saj si nočete nabrati dodatnega kariesa.

Ribanje jezika
Umivanje zob ni dovolj, pomembno je da poskrbite tudi za higieno jezika. Obstajajo zobne ščetke, ki imajo na hrbtni strani dodatek za čiščenje jezika. Zobe in jezik je treba prati vsaj dvakrat dnevno.

Izogibanje določeni hrani
Hrana kot sta čebula in česen še pripomoreta k slabšemu zadahu, tako da se takšnih živil lahko izogibate. Seveda to ne pomeni, da tega nikoli ni na vašem jedilniku, ampak da zmanjšate vnos.

Prva pomoč
Če ste že pojedli nekaj, kar ne bi smeli in veste, da bo zadah zdaj samo še hujši si pomagajte z vodico za izpiranje ust ali pa samo z navadno vodo, s katero izplahujete vaša usta.

Komentarjev 1
  • Woodoo 16:43 13.maj 2015.

    Naravna zobna ščetka Woody preprečuje slab zadah... pogooglajte, pa jo boste našli takoj, tudi na Facebooku je, sicer pa je to slovenski izdelek, tako da bi lahko kdaj kaj napisali o tem. ;)