Magazin > Lepota & telo
2139 ogledov

Štirje najpogostejši miti o celulitu

ščetka, celulit, koža
Mnoge ženske se zaradi celulita bojijo poletja, ko se bo spet treba pokazati v kopalkah. Dobra novica je, da ima vsaka odrasla ženska pomarančno kožo.

V boju proti celulitu se predstavnice nežnejšega spola oklepajo različnih obljub kozmetične industrije. Nam lahko kreme res pomagajo?

To so najpogostejši miti o pomarančni koži

1. Anticelulitne kreme bodo odpravile celulit

Prelepo, da bi bilo res? Tako je. Že večkrat je bilo dokazano, da kreme nimajo dolgoročnega učinka na pomarančno kožo. Kreme bodo vašo kožo sicer nahranile in na otip bo tudi bolj gladka in napeta, celulit pa je na žalost „globlji“ problem. Dobesedno, saj je težava v vezivnem tkivu, na katerega pa kreme ne učinkujejo.

2. Pomagajo le dragi tretmaji

Lepotni centri ponujajo različne pakete, ki naj bi odstranili celulit. Tudi v tem primeru gre najpogosteje le za površinsko obdelavo kože in drenažo, ki težavo le začasno prikrije, a je ne odpravi.

3. Celulit je podedovan

Celulit nastane zaradi poškodb vezivnega tkiva, ki postane neprožno, in povečanja maščobnih celic. Do tega pride zaradi pomanjkanja telovadbe in nepravilne prehrane.

4. Celulita se ne morete znebiti

Zelo težko ga je odstraniti, lahko pa ga omilimo. Ukvarjajte se s športom, ki krepi mišice – hoja, tek, kolesarjenje … Pazite tudi na svoj jedilnik. Kaj jesti in kaj ne, si lahko preberete na teh povezavah:

(Foto: Shutterstock) Magazin Hrana, ki povzroča celulit V limonado dodajte poper! (Foto: Shutterstock) Magazin Hrana za boj proti celulitu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice