Magazin > Lepota & telo
48 ogledov

Trendi poročnih pričesk

mič styling
1/2
Mič styling
Poročne pričeske vse pogosteje posnemajo tiste, ki jih nosijo zvezdnice na rdečih preprogah, nam je zaupal Tomaž Turk, ki je izdal tudi nekaj namigov za naj poročno pričesko.

"Meje med večernimi, maturantskimi in poročnimi pričeskami so zelo zabrisane, najpopularnejše pa so takšne, ki so na zadnjem delu spuščene, lahko tudi valovite, spredaj in s strani pa spete," razlaga Tomaž Turk, kreativni vodja Mič stylinga, ki bo poskrbel tudi za poročno pričesko Mateje Ivanšek, zmagovalke Žurnalove sanjske poroke v Postojnski jami.

Kot z rdeče preproge

Turk pravi, da bistvenih razlik pri poročnih pričeskah med nami in tujino ni, saj se pri oblikovanju pogosto zgledujejo po zvezdniških pričeskah z rdečih preprog. Lasje morajo biti gibajoči, sijoči in nikakor zlepljeni. Časi, ko so si Slovenke za svoj poročni dan zaželele spete pričeske z neštetimi zbitimi svaljki ali polžki, so tako mimo! Veliko je tudi spuščenih, glamurozno skodranih pričesk, ki se ustvarijo s pomočjo figara in krtače. Frizer svetuje, da se tudi pri spuščenih pričeskah odločite za diskretno spet sprednji del, ki odpre obraz in prepreči, da bi vas prameni motili med obredom, večerjo ali plesom.

Pomembne so predpriprave

Poročna pričeska bo najlepša, če boste lase pobarvali vsaj en teden pred poroko oziroma dva tedna prej, če nosite pramene. Po želji se lahko predhodno odločite tudi za poskusno oblikovanje poročne pričeske, ki pa se zaračuna po normalni ceni. Turk pravi, da poskusno oblikovanje v večini primerov ni potrebno, saj praviloma zadostuje že brezplačno posvetovanje.

Oblecite srajco

"Stranka naj ima med oblikovanjem pričeske oblečeno srajco, saj ta pričeske med preoblačenjem ne poškoduje," svetuje Turk in dodaja, da pri oblikovanju pričeske pozornost posvetijo tudi vremenu: "Osredotočiti se je treba tudi na vzdržljivost pričeske glede na kakovost las, vremenske pogoje in čas, ki ga ima bodoča nevesta do poročnega obreda."

Cvetovi ali perlice?

Perlice, kristalčki in cvetlice so najpogostejši dodatki, s katerimi lahko pričesko popestrite. "Prisegam na naravne cvetlice, ki jih lahko vpletemo na eno stran," razlaga frizer in dodaja, da so uporabni tudi tanjši trakovi in manjše perlice, ki pa morajo biti v pričesko diskretno vpleteni. Če si boste takšne pričeske zaželeli tudi vi, naj vas opomnimo, da je vse dodatke treba prinesti s seboj. Kaj vse bo frizer potreboval za izdelavo takšne pričeske, pa boste izvedeli na posvetovanju.

SOS na poročni dan

Izdelki, ki jih morate na poročni dan imeti pri roki, so: "Mini lak, nevidne lasnice, s katerimi lahko hitro preusmerite moteč pramen, ter glavnik ali krtačo, če je potrebna hitra sprememba pričeske ali če so lasje spuščeni." Torbico z vsemi potrebnimi pripomočki zaupajte prijateljici ali priči.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.