Magazin
64 ogledov

Naj diši po pecivu

Za dišeč december! (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
"Božično drevo naj bo pisano," je nasvet Valentine Smej Novak, ki nam je zaupala, kako poskrbeti za to, da bo dom praznično zaživel.

Praznična miza
"Pravijo, da mora biti božična miza tako polna, da ni več prostora niti za kozarček," izpostavlja Valentina Smej Novak in dodaja, da skuhajte
kaj, kar ste že preizkusili, pa tudi kaj takega, da ne boste stali za štedilnikom, medtem ko bo družina že zbrana pri mizi.

Naj bo tradicionalno
"Pečenke so kot nalašč, recimo rostbif, zavit v listnato testo. To je slavnostna jed, ki je na mizi videti izjemna in je všeč skoraj vsakomur. Za prilogo je
primeren s smetano zapečen krompir po dofineško, ki prav tako ugaja splošnemu okusu, pa še zanesljivo uspe,
" je nasvet Smej Novakove, ki svetuje, da se nikar ne podajajte v preveč eksotične vode – božič je tradicionalni praznik in prav je, da so jedi všeč vsem članom družin.

Bonbončki na dreveščku
Ne obremenjujte se z enotno barvno shemo, saj vaš dom ni nakupovalno središče. Na božičnem drevescu naj bo pečat družine: zakaj ne bi najmlajšemu dovolili, da nanj obesi tisti rdeči obesek v obliki avtomobilčka, čeprav pokvari modro-srebrno barvno shemo? Pri nas na drevešček obesimo pisane bonbončke in okrogle piškote, potem pa vsakega obiskovalca v božičnem času povabimo, naj odvije svoj bonbon in se posladka.

Vila na drevesu. Na drevešček obesite tisto rožnato vilo, ki se ji niste mogli upreti na decembrskih stojnicah. Prav to daje dreveščku toplino.

Cimet in vanilja
Najlepša praznična vonjava doma je vonj sveže pečenega peciva. Ni je mešanice v steklenički, ki bi bila boljša. Tudi če niste najbolj vešči stepalnika, tokrat le natresite moko v skledo, dodajte sladkor, vaniljo in cimet. Zadišalo bo po praznikih.

Bach za kuharsko podlago
Obvezno si vsaj enkrat zavrtite Wham – Last Christmas in Gazebo – I Like Chopin ter Zvezdice bele Vlada Kreslina, na novoletno jutro Into My Arms Nicka Cava, kot podlaga za božično kuharijo pa naj vam bodo Bachove kantate. In ja, ni ga čez Sveto noč iz kitajske steklene krogle, ki se navije in vrti ter poje in
sneži ...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.