Magazin > Odnosi in prosti čas
31 ogledov

Ganljiva izpoved moškega, ki je izgubil ženo

humans of new york Reševalni pas/Twitter
Ganljivo. Ta gospod, ki je po 62 letih zakona izgubil ženo, dobro ve, kaj je prava ljubezen …

Brandon Stanton, avtor svetovno znanega bloga Humans of New York, ki mu sledi že več kot 15 milijonov bralcev, je na ulici ustavil gospoda, ki je pred kratkim izgubil ženo. Z njo je bil poročen 62 let … Preberite, kaj je povedal na temo ljubezni.

"Moja žena je umrla januarja. Poročena sva bila 62 let. Ujeli ste me v času, ko veliko premišljujem o ljubezni, saj berem Shakespearove sonete. Definicija ljubezni je nedosegljiva, zato o njej ves čas pišemo. Celo Shakespeare se je ni mogel dotakniti. Zdi sem, da se vse največje ljubezenske zgodbe vrtijo okoli telesne privlačnosti. Romeo in Julija nista vedela, ali so jima všeč iste knjige ali filmi. Med njima je bila le telesna privlačnost. Po 62 letih se to popolnoma spremeni. Moja žena je rekla: 'Sva eno.' Verjemite mi, ni bila oseba, ki bi bila nagnjena k pretiravanju. Sedaj, ko je ni več, sem spoznal, da je imela prav. Najini življenji sta bili močno prepleteni. Med nama je bila telesna privlačna, drug do drugega sva bila  ljubeča in drug z drugim delila svoje rituale. Pogrešam jo vsakič, ko pridem iz kina in je ne morem vprašati po mnenju. Pogrešam jo vsakič, ko sem v restavraciji in ne more poskusiti mojega piščanca. Najbolj jo pogrešam ponoči. Vsak dan sva skupaj legla v posteljo.“

Stanton od leta 2010 na svojem blogu predstavlja zgodbe naključnih Newyorčanov, zgodba tega gospoda je bila zagotovo ena najbolj ganljivih.

 

“My wife passed away last January. We’d been married for 62 years. You caught me at a time when I’ve been thinking a...

Objavil/a Humans of New York dne 1. februar 2016
Komentarjev 4