Magazin > Odnosi in prosti čas
780 ogledov

Kako ugotovite, da dolgočasite svojega partnerja

prepir Profimedias
Če vaš partner kaže te znake, se z njim pogovorite, saj ga verjetno dolgočasite.

Vsako razmerje je najlepše na njegovem začetku, ko oba izmed partnerjev čutita metuljčke v trebuhu. A po nekaj mesecih ali letih ti močni občutki minejo, kar lahko vodi do zdolgočasenosti v razmerju. Da bi preprečili tovrstna ugibanja o tem, kako se vaš partner počuti v vajinem razmerju, si spodaj preberite štiri znake, ki nakazujejo na to, da se vaš partner v vajinem razmerju dolgočasi. 

Pobude za pogovor prihajajo samo z vaše strani 

Če opažate, da ste v vajinem razmerju vedno vi pobudnik za začetek pogovora ali da vaš partner v splošnem ne kaže nobenega zanimanja za vaše vsakdanje življenje, morate ukrepati. Terapevt Justin Lark svetuje, da v primeru zgoraj omenjenih znakov, prenehate z dajanjem pobud za pogovor z vašim partnerjem in opazujete, ali bo nato pobudnik za pogovor postal sam. Ob tem priporoča, da partnerju poveste svoja opažanja in jih povprašate po njihovem mnenju. 

So nagle jeze 

Vsi se od časa do časa razjezimo na svoje partnerje, ko nas razočarajo ali ne izpolnijo naših pričakovanj. MSN poroča, da je znak zdolgočasenost vašega partnerja v vajinem razmerju lahko njegovo razočaranje.

Terapevt za duševno zdravje Jason Tuma pojasnjuje, da postanemo manj empatični do osebe, ob kateri se dolgočasimo. Za reševanje tovrstne težave, pojdita na zmenek ali se lotita dejavnosti, ki osrečuje vašega partnerja, svetuje Tuma. Ko se ukvarjate s svojimi dejavnosti, ne pozabite izkazovati pozornosti svojemu partnerji, in sicer z dajanjem komplimentov, daril in drugih malenkosti, saj tovrstna dejanja lahko pri partnerju ponovno vzbudijo njegovo zanimanje ali vaju še bolj povežejo. 

Prepir | Avtor: Profimedia Profimedia

Ves čas gledajo v telefon 

Znak za dolgočasje enega izmed partnerjev v razmerju je lahko tudi njegova pogosta uporaba telefona, medtem ko skupaj preživljata čas. Strokovnjakinja za odvisnosti Cali Estes je navedla primer: “Če gledate film, boljša polovica pa medtem telefonira in brska po družbenih omrežjih, ni čustveno prisotna.”

Za rešitev tovrstne težave Estes predlaga, da se skupaj vključita v dejavnosti, ki vama omogočajo čustveno prisotnost kot na primer igranje družabnih iger ali skupen sprehod brez telefona. 

Tudi vam je v vajinem razmerju dolgčas 

Terapevtka Heidi McBain pravi: “Pogosto je to, kar čuti eden od partnerjev, podobno tistemu, kar čuti drugi od partnerjev, čeprav se to v razmerju kaže na različne načine.” Nekateri bojo v primeru zdolgočasenosti v razmerju iskali tolažbo pri prijateljih, medtem ko bodo drugi ostali doma in razmišljali o razlogi za svoje dolgočasje in o rešitvah.

Če menite, da se to dogaja tudi v vašem razmerju, McBain svetuje, da se s partnerjem iskreno pogovorite ali obiščeta svetovanja za pare, kjer vama pri reševanju vajine težave lahko pomagajo. “Na ta način, lahko preprečite težavo, preden pride do točke, ki je nepopravljiva,” dodaja McBai.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.