Magazin > Odnosi in prosti čas
13317 ogledov

Prvič izplula luksuzna križarka, petkrat večja od Titanika

Križarka Instagram
To ni ladja, to je čisto pravo mesto na vodi!

Prejšnji teden je izplula največja križarka na svetu, ki je kar petkrat večja od Titanika. Križarka Wonder of the Seas tehta osupljivih 236,857 ton, opremljena pa je z devetnajstimi bazeni, dvajsetimi restavracijami, enajstimi bari, drsališčem in celo lastnim Centralnim parkom, z 20 tisoč drevesi in rastlinami. 

Dolga je 362 metrov, prevaža lahko 6.988 potnikov in še 2300 člansko posadko ter ima dovolj piva, da lahko dvakrat napolni vse bazene na krovu. 

"Težko je verjeti, da si na ladji. To je mesto na vodi. Na krovu je vse, kar si sploh lahko želite. Ni razloga, da bi kdaj izstopili," je povedala ena izmed dopustnic, medtem ko se je drugi pošalil: "Potrebovali bomo večji ocean." Ogromna ladja ima 18 krovov, 16 za potnike. Družinske sobe, ki lahko gostijo do 10 oseb, imajo celo dva otroška tobogana. 

V francoskem mestu Saint-Nazaire so jo gradili tri leta, stala pa je več kot milijardo ameriških dolarjev, še poroča New York Post. Trenutno pluje po Karibih, v poletnih mesecih bodo njeni potniki uživali v Evropi.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice