Magazin > Odnosi in prosti čas
3020 ogledov

Razgovor za službo: Tem barvam se raje izognite

razgovor, služba Profimedia
Anketa razkriva, katere barve povečujejo uspeh na razgovorih za službo.

barve | Avtor: Resume.io Resume.io
Spletna stran Resume.io je vprašala 2.786 ljudi, ki so uspešno prestali razgovor za službo, kakšne barve so na tem pomembne sestanku nosili.

Najbolj uspešni so bili tisti, ki so nosili modro barvo (81 % je dobilo zaposlitev), vijolično (72 %) ali črno barvo (69 %), najmanj pa tisti, ki so nosili rjavo (3 %) ali sivo barvo (13 %).

Psiholog Lee Chambers meni, da bi morali tisti, ki iščejo zaposlitev, raziskavo vzeti resno. "Vsaka barva ima pozitivno in negativno konotacijo, kar lahko izkoristite, ko izbirate področje, na katerem bi radi uspeli, in osebnost, ki jo želite promovirati.“

Modra barva izžareva mirnost, samozavest in avtoriteto, vijolična pa avtentičnost in pogum. Tudi rjava barva s sabo prinaša več pozitivnih občutkov, saj gre za zemeljsko barvo, ki priča o odgovornem posamezniku, ki pa se raje kot na razvoj osredotoča na tradicijo …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.