Magazin > Odnosi in prosti čas
1744 ogledov

Recepti za tri odlične sendviče, prijazne do vaše postave!

Zivljenje 03.03.14, losos, hrana foto: shutterstock Shutterstock
Vsi obožujemo sendviče, ki pa nam žal radi naložijo kakšen odvečni kilogram. S temi tremi recepti se izognete odvečnim kalorijam, a še vedno uživate v odličnem okusu ...

Sendviči so priročen prigrizek ali obrok, kadar nam zmanjkuje časa in ki ga lahko vedno vzamemo s sabo na pot. Na žalost pa kruh, majoneza in namazi niso najbolj zdrav in uravnotežen obrok. A z malo iznajdljivosti lahko tudi sendvič postane zdrav in lahek obrok. 

Zvitek s šunko

Sestavine: Tortilja, humus, puranja šunka, sveža paprika, sveža kumara. 

Tortiljo namažite s humusom, a ne čisto do robov, dodajte dve rezini puranje šunke, ki je bogata s proteini in nima toliko kalorij, saj je manj mastna od ostalih salam, ter dodajte še na rezine narezano papriko in kumaro. Taka tortilja je klasika, ki jo z lahkoto postrežete tudi gostom. 

Zvitek z lososom

Sestavine: Tortilja, sveži sir, dimljeni losos, zelena solata, paradižnik. 

Tortilja je odlična in bolj lahka alternativa kruhu. Lahko jo pripravite tudi tako, da jo premažete s svežim sirnim namazom, dodate liste zelene solate, rezino ali dve dimljenega lososa in narezan paradižnik. 

Zvitek z jajcem in avokadom

Sestavine: Tortilja, jajce, šalotka, puranja šunka, avokado. 

Jajce razžvrkljajte, dodajte sol in narezano šalotko ter specite kot omleto. Ko jo obrnete dodajte še koščke puranje šunke. Omleto nato položite na tortiljo, po sredini naložite še narezan avokado in zvijete. Takšen sendvič je prava proteinska bomba in odličen za zajtrk, ki vam bo dal energijo za cel dan. 

tortilja | Avtor: Shutterstock Shutterstock

joonglaa | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice