Magazin
241 ogledov

Orgazem vseh orgazmov

Poigrajte se s spolnimi igračami. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Eksplozija čutov, užitek, s katerim se običajni orgazem ne more primerjati. Izkušnja tantričnega seksa ima izjemne učinke na spolnost in poželenje.

Avtorica Maya Silvermann v Vodniku po erotični masaži ponuja nasvete, kako izvajati tehnike, s pomočjo katerih se boste naučili uporabljati tantro v domači spalnici.

1. Pripravite okolje. Poskrbite, da bo prostor čist, udoben in privlačen.
2. Čutnost za vsa čutila. Uporabljajte vizualne elemente skupaj z zvokom, vonjem in okusom. Tako bo dotik še bolj hrepeneč.
3. Sedita si nasproti in uskladita gibanje. Pri tem se glejta globoko v oči. Vse skupaj naj traja približno dve minuti. Ne dotikajte se drug drugega.
4. Začnite z nežno masažo. Če bodo občutki postali preveč strastni, se za nekaj minut ustavita in globoko dihajta. Šele ko se sprostita, nadaljujta.
5. V skladu s tantrično filozofijo orgazem ni bistvo spolnosti. Popeljita se skoraj do vrhunca, nato se ustavite. To nekajkrat ponovite. V tej fazi lahko doživite orgazem.
6. Nadaljujte z običajnim spolnim odnosom.
7. Nežno položite roko na srce in vizualizirajte toplo rožnato srčno energijo, ki se od srca pomika v srce vašega partnerja. To počnite od 10 do 20 minut.
 
Poletni okusi za spolno slo
Za dober seks je potrebna tudi prava spodbuda in razpoloženje. Posezite po hrani, ki vas bo še dodatno vzburila.
    
Šparglji zaradi oblike in vonja veljajo za izjemen stimulant.
 
Jagode
vsebujejo veliko cinka. Cink pri moških uravnava raven testosterona, ki ga telo potrebuje za proizvajanje sperme. Vsebujejo pa tudi precej antioksidantov, ki pospešijo krvni pretok skozi spolne organe in dajejo veliko energije ob majhni vsebnosti kalorij.
 
Granatno jabolko
je znano tudi kot "ljubezensko jabolko", saj vsebuje posebno obliko estrogena, ki krepi spolno slo.

Eksotično sadje, kot so banane in fige pa tudi lubenica, narezano na majhne koščke, bo še dodatno popestrilo intimne trenutke.

Panna cotta (kuhana smetana s prelivom iz gozdnih sadežev), čokoladna ali sadna krema so s svojo želatinasto strukturo kot nalašč namenjene predigri.
 
Ananas naj bi pozitivno vplival na zaspano poželenje. Poskusite ga v kombinaciji z medom, kar bo še posebej prebudilo vaše čute.

Seks v številkah

  • Od 12,9 do 16,3 centimetra je povprečna dolžina človeškega penisa.
  • Od 6 do 8 centimetrov je dolžina normalno formiranega moškega spolnega organa v erekciji, ki ga v medicini obravnavajo kot mikropenis.
  • 3 centimetre je dovolj, da lahko moški prodre v vagino in oplodi žensko.
  • Od 3 do 5 sekund v povprečju traja moški orgazem.
  • 45 centimetrov meri najdaljši izmerjeni penis, katerega lastnik je pornozvezdnik Long Dong Silver.
  • V povprečju moški izgubijo nedolžnost pri 16,9 leta, ženske pa pri 17,4 leta.
  • Anketa med odraslimi v starosti od 20 do 59 let je pokazala, da so ženske v povprečju v življenju imele štiri spolne partnerje, moški pa sedem partneric.


Članek je bil objavljen v Zame, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla 2. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.