Magazin
171 ogledov

Teden otroka v slovenskih porodnišnicah

teden otroka Žurnal24 main
Presenečenje za malčke in njihove mamice.

Generalna skupščina Združenih narodov je že leta 1954 spodbudila države, naj si izberejo svoj dan otroka, na praznik otroka in njegove pravice pa je z Deklaracijo o otrokovih pravicah in Konvencijo o otrokovih pravicah opozoril tudi UNICEF.

Slovenci praznujemo dan otroka prvi ponedeljek v oktobru, praznik pa obeležujemo cel teden. Teden otroka pa praznuje tudi podjetje DM drogerie markt Slovenija, ki bo v oktobru preobleklo porodnišnice. Poleg maminih naročij bo novorojenčke v porodnišnicah pričakal prijaznejši ambient, saj bo odslej v vsaki od 14 slovenskih porodnišnic viselo pet profesionalnih fotografij novorojenčkov. Stene porodnišnic bodo v oktobru torej zaživele v novi podobi in mamice popeljale na čarobno popotovanje. Direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, specialist ginekologije in porodništva, se navdušuje nad gesto podjetja DM: "Razveselimo se vsakega sodelovanja in pozornosti, ki še poudari že tako izjemen trenutek v življenju. Projekt pozdravljam, saj bodo fotografije odlično poudarile lepoto rojstva in še polepšale bivanje mamic ter njihovih novorojenčkov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.