Magazin
770 ogledov

Video: Trump dvakrat zavrnil roko Melanie

Melanija in Trump Youtube/Fox10
Video, kako je Donald Trump v petek dvakrat odrinil ponujeno roko prve ameriške dame in žene Melanie, je povzročila veliko vprašanj. Specialistka za govorico telesa je prišla do zanimivih zaključkov, ki kažejo, da med predsedniškim parom ni več vse v najlepšem redu.

V petek je predsednik ZDA dospel na letališče Palm Beach na Floridi, saj si je vzel čas za vikend oddih v svojem počitniškem letovišču Mar-a-Lago. Donalda Trumpa je na letališču pričakala žena Melania, kar je bil sploh prvič, da sta se skupaj pojavila v javnosti po inavguraciji pred dvema tednoma.

Ko je predsednik stopil iz letala Air Force One na stezo, sta se z Melanio precej na hitro pozdravila in se odpravila k oboževalcem. Ob tem sta se najprej nekaj trenutkov držala, nato pa je Trump odrinil njeno roko in zaploskal svojim podpornikom. Melania je znova segla po roki svojega moža, ki je ponujeno roko potegnil k sebi, jo dvakrat potrepljal, nato pa znova - odrinili. Melanii je po tej potezi vidno izginil nasmešek.

Trump se je dlje časa zadržal ob podpornikih, na koncu pa Melanii nakazal, naj vstopi v blindiranega terenca, kjer si je pridružil.

 Video dogajanja na asfaltu letališke steze (vir videa: Fox10)

Specialistka za govorico telesa Patti Wood je za Daily Mail pojasnila, da držanje para za roko izraža njuno tesno povezanost. Po njenem pa je Donald s svojo potezo, ko je ni želel držati za roko, dal Melanii vedeti, da želi biti predsednik oziroma voditelj zgolj on, in da ne bo z nikomer delil oblasti. To je zelo tipično za alfa samce. Trump je tudi stopal korak pred Melanio, ki je bila oblečena v živo rdečo Givenchyjevo obleko, vredno okoli 2.000 evrov.

Spoštljivost ji ni pomagala

Woodova poudarja, da je bila Melania tista, ki je obakrat iztegnila roko k Trumpu. Tudi ko jo je prvič spustil, je znova zelo spoštljivo segla v moževo roko. Način, kako je Trump nato ponujeno roko potrepljal s stegnjeno dlanjo, daje Woodovi vedeti, da to ni bilo narejeno iz neke čutnosti. Strokovnjakinja pojasnjuje, da bi Trump svojo naklonjenost ženi lahko izkazal tako, da bi ji poljubil roko in jo nato izpustil, ali pa da bi roko objel in podobno. 

Namesto tega je Trump naredil ravno nasprotno. Njegova gesta, kako je najprej močno potegnil roko k sebi, nato pa jo pokroviteljsko potrepljal, je pomenila jasen "ne!" Ob tem je ves čas nadziral dogajanje in ni pokazal, da bi bil kakorkoli jezen. 

Nekoč je bilo drugače

Woodova opominja, da se Donald in Melania zasebno velikokrat držita za roke in da bi rada Melania to počela tudi v javnosti, s čimer bi prišla do občutka moči in samozavesti. Donald tega noče, kot da hoče predsednikovanje obdržati zgolj zase. 

Od časov kampanje je specialistka telesne govorice opazila spremembe pri obnašanju današnjega predsedniškega para. "Nekoč sta izražala neko medsebojno spolno privlačnost. Danes pa želi biti Trump viden kot "alfa" moški, voditelj, ki noče delovati kot nekdo, ki deli čustva v javnosti. Po mnenju Woodove ta sprememba v odnosu med zakoncema lahko pusti globoke posledice.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 12
  • Zmago 21:20 06.februar 2017.

    Pa ziher jo ves čas drži za ročico. ;-))

  • Majazmaja 16:46 06.februar 2017.

    Verjetno se niti onadva ne ukvarjata s takimi bedarijami (kako je kdo koga prijel za roko in koliko časa jo je držal) kot zdolgočaseni pisuni.

  • Boris Odreitz 14:33 06.februar 2017.

    mELANJA SIGURNO NE BO DOLGO VEČ Z TEM kRAMPOM JASNO KOT NA DLANI LOČITEV NA POHODU !