Magazin > VIP
2911 ogledov

Arnold Schwarzenegger operiran

Arnold Schwarzenegger Instagram
Filmski zvezdnik Arnold Schwarzenegger je delil fotografije po operaciji, v kateri so mu vstavili srčni spodbujevalnik.

Arnold Schwarzenegger je nekaj dni po tem, ko je razkril, da so mu vstavili srčni spodbujevalnik, delil fotografijo na omrežju Instagram in potrdil, da bo "pripravljen" na začetek snemanja naslednji mesec. Oboževalcem se je zahvalil za podporo med okrevanjem in v objavi na Instagramu dejal, da je "dobil številna prijazna sporočila z vsega sveta." 76-letni Schwarzenegger je dodal, da srčni spodbujevalnik ne bo motil produkcije 2. sezone Netflixove serije "Fubar", ki naj bi jo začeli snemati aprila.

Malo bolj stroj

"Pripravljen bom," je dejal in dodal: "Srčni spodbujevalnik lahko vidite le, če ga resnično iščete." Zvezdnik "Terminatorja" in nekdanji guverner Kalifornije je v ponedeljkovi epizodi svojega podcasta "Arnold's Pump Club" razkril, da je postal malce bolj stroj." Schwarzenegger se je rodil z bikuspidalno aortno zaklopko – prirojeno srčno napako – in je imel več operacij na srcu. Leta 1997 so mu zamenjali pljučno zaklopko, ki pomaga pri pretoku krvi iz srca v pljuča. Leta 2018 je imel operacijo na odprtem srcu, da bi zdravniki nadomestili staro pljučno zaklopko, ki mu je bila vstavljena.

Dve leti kasneje je imel operacijo, v kateri so mu zamenjali aortno zaklopko, ki pomaga pri pretoku krvi iz srca v preostali del telesa.
Po zadnjem posegu je Schwarzenegger v podkastu dejal, da so mu zdravniki svetovali, naj si vstavi srčni spodbujevalnik, "ker je nekaj brazgotin po prejšnji operaciji več let povzročalo nereden srčni utrip". Dodal je, da mora hoditi na redne preglede. "To je življenje z genetsko srčno težavo. Ampak ne boste me slišali, da se pritožujem,” dodaja in pravi, da vseeno nekaj časa ne bo mogel opraviti "resnega treninga v telovadnici".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:57 30.marec 2024.

    Arnold Schwarzenegger ali pa kateri koli drug zvezdnik gor ali dol, edino relevantno dejstvo je, da tovrstni zdravstveni posegi pri ljudeh v njegovem življenjskem obdobju niso nobena redkost. Celo več, precej pogosti so in zdravniki po celem svetu starostnikom, na ...prikaži več žalost pa čedalje pogosteje tudi mlajši populaciji, letno opravijo nešteto tovrstnih posegov in v bistvu danes te operacije večinoma potekajo povsem rutinsko...

  • Ender3 14:04 30.marec 2024.

    Arni ima posledice zlorabe anabolikov..Naredil pa si je dobro kariero..

  • Toma 13:24 30.marec 2024.

    Drži se stari! Si štejem v čas, da sem te pred par leti videl na kolesu v rodnem Grazu ;-)