Magazin > VIP
22391 ogledov

Blaž Švab se po sedmih letih poslavlja

blaž švab Žurnal24 main
Ena najbolj priljubljenih oddaj na TV Slovenija se bliža koncu …

Priljubljena oddaja Slovenski pozdrav, ki jo vodita Blaž Švab in Darja Gajšek, se po sedmih letih predvajana poslavlja z zadnjo poslovilno sezono. Vse dele so že posneli v septembru, obljubljajo pa lep poklon vsem preteklim sezonam. "Začutili smo, da je čas za slovo, sedaj, ko je oddaja na vrhuncu in ne potem, ko bi bila že v zadnjih izdihljajih," je zaupal Švab in zanikal, da se je za to potezo odločil zaradi nove življenjske vloge, očetovstva: "Večino stvari smo naredili od doma, tako da sem veliko doma, šel sem le odvodit." 

Blaž Švab in Darja Gajšek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Po 7 letih končujemo s snemanjem oddaje Slovenski pozdrav. Končujemo z nasmehom na obrazu in na najlepši možen način. S poslovilno sezono, v kateri se bomo spominjali nekaterih najlepših, najbolj ganljivih in najbolj zabavnih trenutkov. Hitro je minilo 7 let, v našem štetju 14 sezon. V tem obdobju smo posneli 200 oddaj, 6 festivalov Slovenska polka in valček, 5 Silvestrskih pozdravov. Začutil sem, da je te zgodbe dovolj, da je enkrat treba reči zadnjo, da je navsezadnje čas za nove projekte," je za Veseljak povedal Modrijan Blaž Švab.

O načrtih za naprej pa je razkril: "Iz ustvarjanja narodno-zabavnih oddaj se delno umikam. Vem, da je na tem področju veliko ljudi, ki lahko prispevajo, tudi na medijskem področju, k nadaljnji popularizaciji te glasbe. Sam se bom ta trenutek lotil ustvarjanja drugih delovnih projektov in drugih televizijskih vsebin. A kjer sem sam, je zagotovo tudi domača muzika, saj jo imam res iskreno rad, v meni je, z njo sem odrasel." 

Oddaja je veliko prahu dvignila tudi zaradi večletne tožbe Natalije Verboten. Višje sodišče v Ljubljani je že leta 2016 pritrdilo Nataliji  in njenemu soprogu Dejanu Bojiču, ki sta proti RTV Slovenija vložila tožbo na plačilo odškodnine iz naslova kršitve avtorskih pravic. Verbotnova in njen soprog sta tožbo vložila, ker naj bi bil koncept oddaje Slovenski pozdrav, ki se že sedem let predvaja na TV Slovenija, plod njunega intelektualnega dela, ki sta ga pod drugačnim imenom (Hit Parada) v okviru javnega povabila posredovala RTV Slovenija. Po poročanju Slovenskih novic se sta zakonca Bojič ponovno znašla na sodišču lanskega oktobra, saj sta od RTV Slovenija takrat zahtevala 20 tisoč evrov odškodnine zaradi čustvenih pretresov.

Komentarjev 5
  • Snežinko 06:57 15.oktober 2020.

    Zakaj ne pove po pravici? Na sodišču so pač izgubili in jim je naložilo, da morajo takoj nehati z oddajo, kajne? Kraja je RTV-ju v krvi pač še od časov socializma...

  • 260e45870d8bb5b614011d3386a80913d6651e90 18:51 14.oktober 2020.

    že zdavnaj bi se morala ta osladna oddaja posloviti pa bi se vsi omeli LUŠTNO......ogabna voditelja

  • fiston 18:48 14.oktober 2020.

    Potem mu pa še ono osladno dajo zraven...

Sorodne novice