Magazin > VIP
1724 ogledov

Drama med počitnicami: Jamie Dornan se je zbudil v reševalnem vozilu

jamie dornan Profimedia
Prišel je v stik s strupeno gosenico.

Jamie Dornan je bil med počitnicami na Portugalskem hospitaliziran, ker je med igranjem golfa občutil simptome, ki so kazali na srčni napad, je povedal njegov prijatelj Gordon Smart.

41-letni igralec iz Belfasta je bil lani na počitnicah s prijatelji, med katerimi je bil tudi Smart, ki je prav tako nenadoma zbolel.

Za BBC-jev podcast "The Good, the Bad and the Unexpected" je Smart razkril, da so najprej mislili, da so prejšnjo noč spili preveč alkohola, vendar se je izkazalo, da so bile za njune tegobe krive strupene gosenice (pinijev sprevodni prelec).

Smart je dejal: "Prvi dan smo se imeli super, igrali smo golf, šli ven, spili smo veliko vina in nato smo se lotili še martinijev." Naslednji dan so se počutili grozljivo, kar je bilo pričakovano, a pri Smartu so se nenadoma pojavili simptomi, ki so kazali na zelo resno stanje in ne le na nedolžnega mačka. 

Voditelj je nenadoma občutil mravljince v levi dlani, nato po celi roki. Kot sin zdravnika je vedel, da takšni simptomi kažejo na začetek srčnega infarkta. Sam se je odpravil v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima močno povečan srčni utrip. Ko so ga izpustili iz bolnišnice, je izvedel, da je moral na zdravljenje tudi Dornan. "Jamie mi je rekel: '20 minut po tem, ko si odšel, mi je leva roka odrevenela, nato še obe nogi. Zbudil sem se v reševalnem vozilu.'" je povedal Smart. Prijatelja sta en teden pozneje izvedela, kaj je povzročilo napad. "Srečna sva lahko, da sva preživela," je še dejal igralčev prijatelj in razložil, da se na jugu Portugalske nahajajo strupene gosenice, s katerimi sta se z Jamiejem srečala na igrišču za golf. "Te gosenice so bile usodne za pse, pri moških v štiridesetih pa so povzročile srčne napade," je še razkril Smart.

Več o nevarnih gosenicah si lahko preberete TUKAJ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.