Magazin > VIP
18267 ogledov

Exatlon: Slabe novice pri Teji Kralj

Teja Kralj Aleš-Rod
Zgodilo se je točno to, česar se je najbolj bala.

Teji Kralj se je med sodelovanjem v adrenalinskem resničnostnem šovu Exatlon dogodilo točno to, česar se je najbolj bala, poškodba. Pred odhodom v Dominikansko republiko nam je med drugim takrat dejala, da se najbolj izmed vsega v Exatlonu boji poškodb. "Verjetno bom marsikdaj raje naredila kakšen korak nazaj, kot da bi po nepotrebnem prišlo do poškodbe," je takrat, kot je videti sedaj, kar malce preroško in upravičeno izrazila skrb.

Že prvi dan tekmovanja je na nočnem poligonu doživela poškodbo. "Takrat je bilo kar hladna noč in že takoj po tem, ko sem praktično komaj startala na poligonu, sem doživela poškodbo. Vrglo mi je ven koleno, nakar se je kasneje izkazalo, da so šle križne vezi ter da imam tudi počen meniskus."

V torek naj bi Teja sicer imela operacijo, a je le ta žal odpadla, tako da je za operativni poseg na vrsti danes. "Na nogo sicer lahko stopim, a sem ves ta čas, od poškodbe do operacije, trenirala po svojih najbolših močeh, da so mišice pred samim operativnim posegom čim močnejše." Tako je še včeraj Teja pridno vadila na sobnem kolesu. A tudi za čas po operaciji se je Teja že dobro pripravila. "Vzeti si je treba čas za okrevanje, a če sem štiri mesece v času nosečnosti nepremično ležala na postelji zaradi rizične nosečnosti, bom tudi to sedaj zmogla. Zmeraj si predstavljam najhujši scenarij, da me potem res ne more nič negativno presenetiti, zgolj pozitivno," nam še pove tik pred posegom v Splošni bolnišnici Jesenice pri dr. Alešu Fabjanu.

A Teja ima v načrtu tudi že prav posebno vadbo zase in druge, ki pa bo zaradi novonastalih razmer malce drugačna od njenih organiziranih treningov pred nastalo poškodbo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.