Magazin > VIP
63 ogledov

"Mandela je bil angel"

Nelson Mandela
1/9
EPA
Nekdanjemu južnoafriškemu predsedniku Nelsonu Mandeli so se poklonile številne znane osebnosti, med njimi tudi zvezdniki.

Le nekaj ur, preden je umrl Nelson Mandela, se je v Londonu odvrtela premiera filma Mandela: Long Walk to Freedom, ki govori o njegovem življenju od ranega otroštva v rodni vasici do njegovega predsedovanja. Upodobil ga je Idris Elba, ki je povedal, da je Mandela sinonim za svobodo in odpuščanje. "Njegova zapuščina je zame odpuščanje."

Njegova soigralka v avtobiografiji Naomie Harris, ki je upodobila Mandelovo ženo, pa je dodala: "On je neverjetna osebnost, ki ima, kljub temu, da so mu odvzeli 27 let žviljenja, še vedno sočutje, razumevanje in odpuščanje, ko je prišel iz zapora na prostost. To je res nekaj posebnega. To je zdravilno za Južno Afiko in prav tako za ves svet."

Na njegovo smrt so se odzvali številni zvezdniki:

Televizijski mogotec Simon Cowell na Twitterju: "Zelo sem žalosten, ko sem slišal za Nelsona Mandelo. Počivaj v miru."

Pevka skupine Black Eyed Peas Fergie: "Obisk Nelsona Mandele v njegovi hiši v  Johannesburgu je bilo zame resnično nepozaben trenutek v življenju. Bil je angel."

Igralec Samuel L. Jackson: "Nikoli nisem srečal boljše osebe, kot je bil Nelson Mandela. Moje sožalje nejgovi družini in deželi."

Poklonil se mu je tudi britanski princ William. Tudi on se je s svojo soprogo Kate Middleton udeležil premiere filma o njegovem življenju in je o njegovi smrti izvedel ob koncu filma. "Hočem reči le, da je to izjemno žalostna in tragična novica. Pravkar so nas spomnili, kako izreden in navdihujoč je bil. Moje misli in molitve so pri njem in njegovi družini. Zelo žalostno."

Pevka Rihanna: "Eden od največjih ljudi, ki so kdaj živeli. Nikoli ne bomo pozabili stvari, ki nas jih je ta človek naučil in nikoli ne bomo resnično dojeli, koliko moči je potreboval, da preživi vsa ta leta. Hvala ti, Mandela."

Pevec Ricky Martin: "V nebesih je zabava. Angeli praznujejo. Eden in edini Nelson Mandela je prišel. RIP."

Boksar Mike Tyson: "Slišal sem za smrt Mandele, sem ravno v Alžiriji. Njegovi družini izrekam sožalje."

Voditeljica Katie Couric: "Če se ljudje lahko naučijo sovražiti, potem se lahko naučijo ljubiti. Nelson Mandela, počivaj v miru in naj tvoje besede živijo naprej..."

Igralka Eva Longoria: "Danes je svet izgubil enega največjih voditeljev. Počivaj v miru, Mandela..."

Manekenka Tyra Banks: "Za vedno bo živel v nas, nikoli ga ne bomo pozabili."

Podjetnica in modna oblikovalka Nicky Hilton: "RIP Nelson Mandela. Svet je izgubil velikega junaka."

Pevka Jennifer Lopez: "Vedno se zdi neverjetno, dokler se ne zgodi. Počivaj v miru, Nelson Mandela. Pogrešali te bomo."

Televizijska osebnost Kris Jenner se je poslovila kar z njegovim citatom: "Ne sodite me po mojem uspehu, temveč po tem, kolikokrat sem padel in se znova pobral."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.