Magazin > VIP
20141 ogledov

Prijatelji Nikija Laude ogorčeni: "Niki bi se obračal v grobu"

niki lauda
Vdova Nikija Laude terja 30 milijonov.

20. maja 2019 se je poslovila dirkaška legenda, Avstrijec Niki Lauda, ki je za seboj pustil ženo Birgit, s katero se je poročil leta 2008 in ima dvojčka Mio in Maxa, ter dva sinova iz prvega zakona z Marlene Knaus, Lucasa in Mathiasa. Lauda je umrl v spanju v 71. letu starosti v švicarski bolnišnici, kjer se je zdravil zaradi težav z ledvicami.

Ljubezen med Nikijem in Birgit je bila zares posebna. Vsi, ki so par poznali, vam bodo povedali, da je posebna ženska. Zakaj, izveste TUKAJ. Sedaj pa mnogi prijatelji avstrijskega zvezdnika zaradi nje zavijajo z očmi. "Niki bi se obračal v grobu," pravijo.

Štiri leta po njegovi smrti na sodišču namreč divja vojna. Nikijeva vdova je proti moževi fundaciji sprožila kar dve tožbi. Zahteva 30 milijonov evrov, piše Kurir. Za zdaj ji sodišče še ni ugodilo. Še več - Birgit je morala poravnati ogromne sodne stroške, kar 300 tisoč evrov.

Lauda je poskrbel, da bosta po njegovi smrti preskrbljeni obe družini in da med njima zaradi denarja ne bo prišlo do hude krvi. "Birgit se s to ureditvijo ni strinjala, za razliko od ostalih članov družine, ki spoštujejo njegovo željo in bodo njegovo zapuščino branili do konca," je povedal vir. 

Za vdovo na mesec 20 tisočakov

Za Birgit in njena otroka naj bi bilo sicer najbolje poskrbljeno, piše Bild. Fundacija, ki jo je leta 1997 ustanovil Lauda, ji na mesec nakazuje 20 tisoč evrov. Poleg tega plačajo vse stroške vzdrževanja treh avtomobilov in vil na Dunaju in Ibizi, stroške šolanja in zaposlenih ter razkošnih počitnic. 

Lepotici so se ljubezenske zvezde sicer nasmehnile še enkrat. Dve leti po smrti ljubljenega moža je srečo našla v objemu finančnega strokovnjaka Marcusa Siebererja, s katerim zelo rada obiskuje Ibizo, otok, ki je bil Laudi zelo pri srcu in kamor se je nameraval umakniti po zdravljenju.

 

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 04:49 11.april 2023.

    Torej je bilo Logično in Jasno, da je bila že vseskozi samo "sponzoriranka" , ... in potem naj si človek vzame kako takožensko spako !!! ??? !!! Vse zveze, ki takole temeljijo na denarju, Bodo Razpadle slej ko prej, in ...prikaži večn sicer Takoj, ko denarja zmanjka. Zato je denar zelo škodljiv za Vsako zakonsko zvezo !!! ! !!!