Magazin > VIP
89194 ogledov

Razjezila splet: Znana Slovenka mamica "5 minut" pa že deli nasvete

Lepa afna Instagram
Morda malce nepremišljena izjava, ki so ji jo številne mamice zamerile.

Čeprav je najbolj znana spletna vplivnica pri nas, ki ji sledi kar 117 tisoč ljudi, je s tokratno objavo hudo razjezila številne sledilke. Lea Filipovič ali Lepa afna je na Instagramu objavila zapis o tem, kako morajo biti mamice bolj sebične in poskrbeti tudi zase. Objava je hkrati tudi oglas za kozmetiko, Leine besede pa so zmotile marsikatero sledilko, saj so mnenja, da je njena objava nekoliko brezobzirna do številnih mamic, ki se ob rojstvu pogosto spopadajo z takšnimi in drugačnimi težavami.

"Najpogostejši stavek, ki sem ga slišala od žensk, ko so postale mame je bil: 'Tudi las si nimam časa umiti.' Sama priznam, da najdem čas tako za svoje lase kot za malo vsakodnevnega makeupa. Mislim, da bi morale biti ženske bolj sebične in poskrbeti za svoje potrebe brez slabe vesti. Konec koncev tisto drži - srečna žena, srečno življenje," je novopečena mamica Lea Filipovič zapisala na Instagramu. Zapis je do danes sicer prejel čez 7000 všečkov, a tudi številne komentarje neodobravanja.

Takole so ji odgovorile nekatere sledilke: 

"Dajmo rajši najprej pomisliti na mame samohranilke, mame, ki imajo več otrok, mame dvojčkov, mame otrok s posebnimi potrebami, mame s poporodno depresijo, mame, ki morajo delat po cele dneve, da preživijo. Žal nekatere nimajo izbire."

"Brez zamere, vendar začetni meseci so najboljši in najbolj 'u izi', sploh pri prvemu otroku. Otroček spi, vsi naokoli z veseljem pomagajo, potem pa butne realnost in lasje žal ostanejo malo dalj časa mastni."

"Hm, če ti otrok spi in se cele noči ne dere, če ti partner pomaga, če nimaš poporodne depresije in še kaj bi lahko naštela. Potem da, si lahko sebičen. V nasprotnem primeru pa so take objave samo dodaten 'guilt trip'."

"Verjamem, da nisi hotela nič slabega, sam tole je pa malo grdo. Zame je že dovolj da spijem toplo kavo. Lasje bodo pa malo počakali, da nisem najlepša, ampak sej to ni najvažnejše na svetu."

"Seveda, ko ima partnerja doma, babico na voljo za kuhanje kosila, varstvo. Super, ampak ona ima prikazano kot vse popolno v nulo. Partnerja, otroka, službo, starše, brata, stanovanje, avto, potovanja, prijatelje, vse v nulo. Da, pa seveda in to je nerealno. Ko to gledajo mlade punce imajo povsem napačno predstavo o resničnem življenju, ki je daleč od vse popolno, kot želi prikazat ona."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa afna (@lepaafna)

S prvim komentarjem se je strinjalo kar 139, ko je Leina sledilka omenila samohranilke in tudi drugi zgornji komentarji so dobili veliko podpore, seveda pa so se našle tudi sledilke, ki so stopile Lei v bran, čeprav redke.

Takole so zapisale: 

"Jaoooo, spet slovenska babja 'faušarija' pod komentarji."

"Za nekatere nerealno, za druge realno. Ljudje imamo različna življenja. Sicer pa, oprostite, ampak za svoje potrebe najdeš čas, ampak samo če želiš."

"Moja mami je imela 3 otroke in je bila vedno urejena. Jaz pravim, da je odvisno od ženske."

Komentarjev 8
  • sam1 09:42 11.marec 2023.

    Na vseh področjih nam ti "vplivneži" in "vplivnice" skušajo soliti pamet,čeprav niso sposobni niti za osnovno preživetje.....

  • Avatar jezeran
    jezeran 07:47 11.marec 2023.

    Daleč od lepe, ampak afna pa je

  • rd2dmk2 09:50 10.marec 2023.

    ja no treba je bit mal sebičen. sam da ne bo jok ko bodo drugi tud sebični. mala naj najprej pokaže kosilo za družino, ki ga sama naredi , potem naj pa drugim razlaga.. sicer pa če smo pošteni, ma ...prikaži veča cajt za delat reklamo za svojo štacuno, kolkmapa cajt za svojga otroka ? mogoče pa detece previja in pazi malo, umiva sam ati, ker je mamaca "mal sebična" in si manikira nohtke in umiva laske. pa saj ni edina. greš pomestu, pa gledaš mamice, kako cele dneve preklepatajo na terasah kaficev z vozki.

Sorodne novice