Magazin > VIP
8760 ogledov

Smrt princese Diane: Kaj se je zgodilo z edinim preživelim?

Trevor Rees Jones Youtube
Kje je sedaj varnostnik Trevor Rees-Jones?

Pred dvajsetimi leti je umrla kraljica ljudskih src, princesa Diana. Dočakala je le 36 let. Tiste usodne noči so v istem avtomobilu kot Lady Di sedeli še voznik Henri Paul, Dianin ljubimec Dodi Al-Fayed in varnostnik Trevor Rees Jones. Sedaj 49-letni Jones je edini, ki je avtomobilsko nesrečo preživel. Utrpel je hude poškodbe glave in prsnega koša. S pomočjo starih fotografij so morali zdravniki rekonstruirati njegov obraz, saj je bila vsaka obrazna kost zlomljena. Deset dni je bil v komi. Ko se je zbudil, je povedal, da se ničesar ne spominja. V bolnišnici je ležal en mesec, stroške zdravljenja je prevzel Dodijev oče, Mohamed Al-Fayed.

Trevor Rees Jones sicer ni bil Dianin varnostnik, ampak Dodijev. Ker pa je Diana odklonila telesne stražarje kraljeve družine, je moral varovati tudi njo. 19. maja 1998 je pri Al-Fayedovih dal odpoved in izdal knjigo, 'The Bodyguard's Story: Diana, the Crash, and the Sole Survivor', s katero je poskušal utišati Mohameda Al-Fayeda, ki trdi, da so bili varnostniki tistega dne pri svojem delu nenatančni.

Rojen v Nemčiji

Varnostnik se je rodil leta 1968 v nemškem Rintelnu. Njegov oče je bil zdravnik pri vojski, mama medicinska sestra. Ima mlajšega in starejšega brata. Ko je bil star 10 let, se je družina preselila nazaj v Anglijo, natančneje v mesto Oswestry. Po srednji šoli se je vpisal v vojsko, kjer je bil del padalske enote. Po vojski je od leta 1995 do 1998 delal za Al-Fayeda.

Trevor je po nesreči nekaj časa delal v trgovini s športnimi oblačili, nato pa je bil kot svetovalec za varovanje odgovoren za tuje delavce v Iraku. Leta 2000 je kot strokovnjak za varovanje delal tudi za Združene narode, in sicer v Vzhodnem Timorju, kdaj pa kdaj pa je varoval tudi nekaj nekdanjih teniških igralcev, med drugim Pata Casha in Henrija Leconteja. Leta 2003 se je drugič poročil. Z učiteljico Ann ima hčerko. Družina živi v  Oswestryju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.