Magazin > VIP
10597 ogledov

Vdova Nikija Laude menda lagala, bo sedaj ostala brez vsega?

niki lauda Profimedia
Zamolčala naj bi premoženje.

Kot smo poročali, štiri leta po smrti Nikija Laude, avstrijske legende dirkalnega športa, na sodišču divja vojna. Nikijeva vdova Birgit je proti moževi fundaciji namreč sprožila kar dve tožbi. Zahteva 30 milijonov evrov, piše Kurir, ki je sedaj tudi izvedel, da je prišlo do velikega preobrata in da obstaja nevarnost, da bo vdova ostala brez vsega. Fundacija namerava Birgit Lauda razglasiti za nevredno dedovanja, ker je zamolčala del premoženja - slike in nakit. 

Odvetnik fundacije in Nikijev dolgoletni zaupnik Haig Asenbauer je na sodišču poskušal zamajati verodostojnost mamice 13-letnih dvojčkov. Prišel je oborožen z dokumenti, s katerimi je dokazoval resničnost svojih navedb. Asenbauer je Birgit tudi očital, da je bilo njeno pričanje polno laži. 

Birgit naj bi zamolčala 40 do 50 dragih slik, najdražja umetnina naj bi bila vredna 1,37 milijona evrov, in nakit. Vdova obtožbe zavrača in pravi, da je za veliko stvari plačala sama.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • munja 14:59 20.april 2023.

    Kaj nas to briga, imamo dovolj svojih problemov, ki jih je potrebno rešiti, zato raje pišite o pometanju pred svojim pragom.