Magazin > VIP
34990 ogledov

Voditeljico Darjo Gajšek pri ukinitvi Slovenskega pozdrava prezrli

Darja Gajšek mediaspeed
Kakšna zagonetka, voditeljica je očitno potegnila "ta kratko“ …

Gledalce je presenetila nedavna novica, da se priljubljena narodno zabavna-oddaja Slovenski pozdrav poslavlja z še zadnjo poslovilno sezono. Njen voditelj in ustvarjalec Blaž Švab je med drugim povedal: "Začutil sem, da je te zgodbe dovolj, da je enkrat treba reči zadnjo, da je navsezadnje čas za nove projekte."

A očitno ni bil le Blaž tisti, ki je imel dovolj. RTV Slovenija namreč odgovarja, da je bila to uredniška odločitev: "Oddaja Slovenski pozdrav je od aktualnih oddaj Razvedrilnega programa TV Slovenija pravzaprav najdlje na sporedu in vsaki oddaj se čas enkrat izteče. V Razvedrilnem programu, kjer imajo dolgoletne izkušnje s pripravljanjem takšnih oddaj - od Zoom-a do oddaje Spet doma in podobnih - so ocenili, da je čas za novo glasbeno-razvedrilno oddajo, v kateri bodo predstavljene vse zvrsti slovenske popularne glasbe, ne zgolj narodno-zabavna. Gledalci si od marca prihodnje leto ob petkih zvečer na TV SLO 1 lahko obetajo dobro zabavo, veliko glasbe, pozitivne energije, ščepec, dva, tri humorja, pa tudi nekaj tekmovalnosti."

A zgodba še ni dobila epiloga, saj menda pri odločitvi za ukinitev oddaje nobena stran ni upoštevala, kaj si o vsem tem misli sovoditeljica oddaje, Darja Gajšek. "Čigava je bila odločitev ne vem, sem pa o zaključku snemanja in sodelovanja od Blaža dobila obvestilo že lani, po koncu snemanja Silvestrskega pozdrava. Nikoli nisem bila na strani odločanja. Odločitev o koncu ni bila moja, prav tako nisem imela vloge pri odločanju o tem, kdo bo gost v oddaji, katere pesmi se bodo pele. Po koncu vsake sezone, zadnji dve leti, je bilo veliko govora o tem, da je bila to zadnja sezona. Tokrat so me o tem obvestili preden smo pričeli s snemanje poslovilnih oddaj. Menim pa, da si slovenski narod doma in po svetu takšno oddajo zasluži. Vodstvo RTV je vedno znalo prisluhniti idejam, tudi tako, da je v teh časih našlo rešitev, da smo z oddajo vedrili Slovenke in Slovence," je za naš medij povedala, na vprašanje, ali bi še kdaj rada vodilo takšno oddajo, pa odgovorila: "Vsekakor sem v polni formi, željna ustvarjanja, znam več kot na začetku in več, kot sem morda imela priložnost pokazati. Seveda bi bil to izziv, ki bi ga z velikim veseljem sprejela. Še bolj, ker čutim odgovornost do vseh  gledalcev, ki so nas spremljali vsa ta leta. Tudi ideje o morebitni osvežitvi in vsebini so v moji glavi."

 

Komentarjev 13
  • Avatar Financial
    Financial 03:16 22.oktober 2020.

    *** kreditno financiranje *** ponudbo v roku 24 ur po obrestni meri 3%. Nujna gotovinska posojila 100% zajamcena E-naslov: infos.kredit700@gmail.com WhatsApp: +33 7 55 17 86 25 Hvala vam ...prikaži več Hvala vam

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:50 21.oktober 2020.

    Verjetno bo sedaj namesto te Slovenske iddaje prepeval reper Zlatko in seveda kot gost bo 10 minut plesal Junal z svojimi gatami!! To ni nacionalka to je jugo TV katero le plačujemo Slovenci in je sramota demokratične države !! 2500 ...prikaži več0 zaposljenih vzdržuje 3 zanič kanale pa še to kaj je Slovensko ukinjajo!! Bedniki!!

  • Alojz Kokot 18:23 21.oktober 2020.

    IN PLAČATI NATALIJI VERBOTEN ODŠKODNINOIN ŠE MARSIKAJ

Sorodne novice