Magazin > VIP
1560 ogledov

Harvey Weinstein išče žensko

harvey weinstein
Osramočeni filmski producent Harvey Weinstein je obrambo vzel v svoje roke.

Harveyja Weinsteina, ki ga je več žensk obtožilo spolnega napada, maja čaka šov življenja. Takrat se bo namreč začelo njegovo sojenje. Tik pred zdajci pa se je filmski mogul odločil za velike spremembe - sestaviti želi novo, sanjsko ekipo odvetnikov, ki bi jo vodila ženska. Žensko pomoč producent sicer še išče. 

Weinstein se je po obtožbah umaknil iz javnosti in svojo usodo položil v roke slovitemu odvetniku Benjaminu Brafmanu, ki zelo dobro pozna newyorška sodišča. Pretekli teden pa je med odvetnikom in njegovim slavnim klientom prišlo do spora, saj Brafmanu ni uspelo zavreči obtožnice dveh glavnih tožnic. Po tem udarcu se je producent odločil, da bo zadeve vzel v svoje roke in tako kot O. J. Simpson najel več najboljših zagovornikov v državi.

Spomnimo. Igralec O. J. Simpson, ki je bil osumljen umora nekdanje žene Nicole in njenega prijatelja, je leta 1995 najel različne pravne strokovnjake, med drugim Johnnieja Cochrana, Roberta Shapira in Alana Dershowitza, ki so ga kljub močnim dokazom uspeli rešiti. 

harvey weinstein | Avtor: Profimedia Profimedia

Brafman se z Weinsteinovo odločitvijo ni strinjal, zato sta se razšla. V skupni izjavi sta zapisala, da med njima ni prišlo do spora in da se cenita. Po besedah vira pa je bil njun odnos na koncu zelo napet. Če se ne bi odločila za konec sodelovanja, bi se menda “pobila”. 
 
Kot rečeno si Weinstein želi, da bi njegovo ekipo vodila ženska. Stike je navezal s Susan Necheles, Susan Brune in Isabelle Kirshner. Brune mu je takoj dala košarico, saj je odvetnica ene od njegovih domnevnih žrtev. Kirshnerjeva pa pravi, da Weinstein ni neumen in da bi na njegovem mestu tudi ona najela žensko. Odvetnica ve, o čem govori. Pred časom je zagovarjala nekdanjega newyorškega tožilca Erica Schneiderina, ki ga je več žensk obtožilo spolnega nadlegovanja. 

Poleg ženske si Weinstein ob sebi močno želi tudi Jeffreyja Lichtmana, odvetnika mamilarskega kralja Joaquina Guzmana "El Chapa".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.