Magazin > VIP
9173 ogledov

Zmagovalci SIT: Nekateri padli v depresijo, drugi dobili mednarodne priložnosti

lina kuduzović Instagram
Kje so danes zmagovalci preteklih sezon šova Slovenija ima talent?

Naši vrhunski pevki Lini Kuduzović, ki je leta 2010 kot sedemletna deklica slavila v šovu Slovenija ima talent, nas zastopala na otroški Evroviziji in se v nemški različici šova The Voice Kids uvrstila v finale, zdravje žal ne prizanaša. V preteklost je že povedala, da je zaradi nesprejetosti s strani sošolcev in profesorja v Švici, kjer je živela z družino, trpela za napadi panike in depresijo. Poleti 2021 pa je svoje težave razkrila na Instagramu in povedala, zakaj se za nekaj časa od svojih sledilcev poslavlja. Dejala je, da je v zadnjem mesecu že dvakrat izgubila zavest in da je neskončno hvaležna, da je živa, čeprav je na kocki njeno življenje. Sledilcem je na srce položila, naj poskrbijo zase in za svoje ljubljene, ona pa se bo vrnila, ko se bo počutila bolje. Od takrat se na Instagramu še ni oglasila. 

lina kuduzović | Avtor: Instagram Instagram

Julija Kramar, ki je leta 2011 zmagala v šovu Slovenija ima talent, je danes mamica trem otrokom, ki so stari 6, 8 in 15 let. In čeprav pogreša svojo glasbeno kariero, se je že leta 2020 zavestno odločila, da bo še nekaj časa njena prioriteta družina in predvsem otroci. Ker njen mož dela kot kuhar in je veliko v službi, večina starševskih dolžnosti pade na njena pleča in z dvema malčkoma in najstnico ji res nikoli ni dolgčas.

Julija Kramar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Zmagovalka leta 2013 Alja Krušič se je po šovu še naprej ukvarjala z glasbo. Leta 2021 je predstavila novo poletno skladbo Cocktail! Pred tem je izdala skladbo Roza poletje, energično in pozitivno uspešnico. Po dolgem času se je v začetku novembra svojim oboževalcem na Instagramu oglasila iz Rima. 

 

Jana Šušteršič, ki je v šovu Slovenija ima talent zmagala s skladbo Rolling in the deep, je še vedno zelo aktivna na glasbenem področju, saj je to tudi njen vsakdanji kruh. Magistrirala je na prestižni ameriški glasbeni univerzi Berklee in danes ustvarja kot pevka, pianistka in profesorica. Sredi novembra je s šovom Rock Opera, največjim simfoničnim rok šovom nastopila v Varaždinu.

V prvih štirih sezonah šova so zmagovale le pevke, v peti sezoni pa je nastopil Jernej Kozan, ki je zmagal kot prvi plesalec. Jernej se je kasneje preizkusil še v nemški različici šova ter hrvaški oddaji Supertalent, kjer je dobil zlati gumb. Novembra pa je sporočil: "Prvo poglavje (30 let) mojega življenja je bilo polno presenečenj, vzponov in padcev, vendar smo ga z dobro moralo nekako uspeli premagati. Hvala vsem, ki ste bili del tega poglavja, še posebej @petra_kic in najinemu največjemu zakladu, najinemu sinu Inaju. Na žalost se je moja profesionalna plesna kariera končala zaradi korona virusa, vendar se še vedno trudim deliti svojo strast do plesa, tako da veste, da nisem obupal." Jernej je za Žurnal24 povedal, da v Novem mestu še vedno uči mlajše plesalce, sicer pa dela v strojništvu kot CNC operater. Pred letom in pol je dobil sina, tako je sedaj njegovo življenje podrejeno predvsem starševstvu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jernej Kozan (@jernejkozan)

Godalni duo Wildart (Timotej in Lenart) je na avdiciji šeste sezone tako navdušil Lada Bizovičarja, da jima je namenil zlati gumb, po zmagi pa si je zanju oblekel zlate gate, s katerimi je na odru proslavljal njuno zmago. Fanta sta kasneje celo nastopila z našim legendarnim zborom Perpetuum Jazzile, nato pa sta se povsem posvetila šolanju na Konservatoriju za glasbo.

wildart | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Plesalka Tjaša Dobravec, zmagovalka sedme sezone SIT, je postala celo ena najboljših svetovnih akrobatk. Tjaša  je bila lani namreč izbrana za glavno vlogo v predstavi cirkusa Cirque du Soleil. S tem so se 27-letnici uresničile sanje, saj je postala tudi prva slovenska umetnica, ki ji je bila zaupana glavna vloga v predstavi tega svetovno priznanega cirkusa. Letos pa je bila tudi del šova Romunija ima talent. 

Leta 2021 je zmagovalka osme sezone šova Slovenija ima talent je postala gimnastičarka Tajda Korče.  Samoukinja, ki je svojo gibčnost do podrobnosti natrenirala v času koronskega obdobja. Poleg nespornega talenta, pa je Slovenijo ganila tudi Tajdina skromnost in ganljiva življenjska zgodba. Kot je  takrat razkrila revija Lady, 15-letnica že od svojega šestega leta živi pri rejniški družini, takrat ji je namreč umrl oče, mama pa ni zmogla sama skrbeti za številčno družino. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tajda 👽 (@tajdakorce)

Komentarjev 2
  • Ender3 13:52 17.december 2023.

    In koga to ŠE zanima..?

Sorodne novice