Ambient
180 ogledov

Majhno stanovanje v Parizu

majhno parisko stanovanje_dekoracija www.freshome.com
Vsega skupaj petdeset kvadratnih metrov veliko stanovanje v stari pariški meščanski hiši deluje prostorno zahvaljujoč nekaterim preprostim trikom notranjega opremljevalca.

Univerzalnega nasveta za opremljanje ni, saj je vsak prostor unikaten: ima svojstven tloris in namen, individualnega uporabnika z individualnimi potrebami in stilom. Toda obstaja nekaj univerzalnih trikov, ki nam lahko pri opremljanju pomagajo doseči zaželen učinek.

Enosobno stanovanje v Parizu za enega stanovalca obsega velik osrednji prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevnim kotičkom, majhno spalnico in kopalnico nepravilnih oblik. Posebnost so visoki stropovi z vidno stropno konstrukcijo ter mešanje klasičnih kosov pohištva z modernimi. Zaradi posameznih majhnih detajlov izgleda harmonično in celovito, in najpomembneje – prostorono.

 

Visoke omare

Najpomembnejši element pri opremljanju majhnega prostora so omare. Poleg tega, da lahko vanje pospravimo vso kramo, ki je dnevno ne potrebujemo, visoke omare vizualno popravijo izgled sobe. Omare naj bodo čim višje, saj bo s tem prostor izgledal višji in zračnejši.

 

Visoka okna

Majhna okna prostor optično pomanjšajo, visoka pa povečajo. Če je vaše majhno, ga optično popravite tako, da obenj obesite dolge zavese. Karnisa naj bo pritrjena tik pod strop, zavese pa naj segajo do tal. V pariškem stanovanju so okna visoka, zato optični popravek ni bil potreben.

 

Pohištvo naj ne stoji na tleh

Površina prostora bo optično čim večja, čim več tal boste videli. Težko pohištvo, ki stoji na tleh, prostoru optično odvzame nekaj kvadratnih metrov. Uporabite lahko pohištvo, ki nad tlemi lebdi.

 

Dekoracija naj bo zmerna

Slike, fotografije, okrasne vaze, rastline, knjige in podobno prostor nasičijo, zato naj bo njihova prisotnost zmerna. V primeru pariškega stanovanja je dekoracija omejena na nekaj svečnikov na nizki omarici v jedilnem delu ter na knjižno omaro.

 

Bele stene in strop

Bela barva prostor optično poveča. Prostor nato opremite z barvitim pohištvom in mu na ta način dodajte živahnost. V pariškem stanovanju je nežno pobarvana tudi lesena stropna konstrukcija: v primeru, da bi les ostal naravne barve, bi prostor izgledal nižji in temačnejši.

 

Nepravilnosti zakrijte z geometrijskimi oblikami

Kopalnica v pariškem stanovanju ima nepravilen podolgovat tloris. Namesto da takšemu tlorisu na silo sledite in ustvarjate še več nepravilnih oblik, prostor vizualno umirite in osredotočite z geometrijsko pravilno opremo. 

 

vir: freshome

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.