Šport
20 ogledov

Maljković: "Peto mesto je velik rezultat"

(Slovenija - Srbija) Božidar Maljković Saša Despot
Slovenski selektor po koncu EP ni pokazal pretiranega razočaranja in je zatrdil, da sta končno peto mesto in neposredna uvrstitev na SP "velik rezultat".

"Povezali smo Slovenijo, naredili smo manjšo revolucijo. Če bi vsa podjetja v Sloveniji delala tako kot ti fantje, država ne bi imela večjih težav v prihodnosti. Bila bi srečna in bogata dežela. Zavestno sem razširil bazo ekipe. Jaka Lakovič in Boštjan Nachbar bi lahko na primer odigrala še kakšno minuto več, a ker sem se zavedal, da nas čakajo hudi napori, sem enakomerno razdelil minute med vse igralce. Menim, da lahko večji del moštva še vedno napreduje in da ima Slovenija lepo prihodnost kar se tiče teh igralcev," je po koncu nastopov Slovenije na domačem EuroBasketu, ki se je končalo z ne preveč navdušujočim petim mestom, povedal selektor Božidar Maljković

"Že pred pripravami sem dejal, da nam nihče ne more vzeti volje do dela in borbenosti. Igralci so to sprejeli. Imeli smo odličen odnos. Igrali smo lepo košarko in tudi zato so bili ljudje zadovoljni," je Srb opozoril na lepše plati predstav reprezentance in izpostavil dober odziv domače publike.

"Vse je dobro, kar prinese Bog"

"Peto mesto je velik rezultat. Želel sem si celo več. A bilo je nekaj smole, tudi odločitev makedonskega sodnika na tekmi s Hrvaško. To tekmo sem si ogledal desetkrat, to niso bile napake, ampak namera. A vse je dobro, kar prinese Bog. Velika stvar je, da smo se neposredno uvrstili na svetovno prvenstvo. Zaradi tega sem zadovoljen," pa Maljković ni razočaran zaradi dejstva, da je Slovenija ostala brez pričakovane medalje.

"Dejal sem, da si je treba vzeti odmor. Zveza naj razmisli, v Evropi je veliko dobrih trenerjev, morda lahko nekdo drug ponudi več kot jaz, morda ekipa potrebuje drugačen pristop. Naj Slovenija razmisli, enako pa bom storil tudi jaz. Kot prijatelji bomo nato sedli in se pogovorili naprej," pa selektor ni želel razpredati o svoji prihodnosti na klopi izbrane vrste s sončne strani Alp.

"Vse naredim za dobro ekipe"

"Ko izgubim tekmo, se najprej zamislim nad sabo. Konkretno mi je žal, da proti Franciji nisem poizkusil s consko obrambo. Morda nam ne bi pomagalo, a to je moj del krivice. Vse skupaj analiziram, včasih morda tudi preveč. Vse skupaj naredim za dobro ekipe. Če delam napake? Seveda jih delam, a jih poskušam narediti čim manj," se izkušeni srbski strokovnjak ni želel preveč posuti s pepelom.

Komentarjev 1
  • ennanova 19:16 22.september 2013.

    Matjaž Smodiš; Pogled skozi KOŠ V knjižnici Otona Župančiča je Esad Babačić vodil zanimiv pogovor z Matjažem Smodišem, enim najboljših slovenskih košarkašev in nekdanjim reprezentantom. …http://za-misli.si/subkultura/1188-matjaz-smodis-pogled-skozi-kos