Slovenija
17 ogledov

Mišič ponudil odstop z mesta državnega sekretarja

primorska 23.06.2011, koper, gaspar gaspar misic, foto barbara milavec primorska 23.06.2011, koper, gaspar gaspar misic, foto barbara milavec
Z odstopom želi Gašpar Gašpra Mišič premierko Bratuškovo in tudi stranko PS razbremeniti pritiskov posameznih koalicijskih partnerjev, je dejal in dodal, da se ga "očitno nekdo boji".

Državni sekretar v kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek in kandidat za predsednika uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič bo premierki jutri ponudil odstop z mesta državnega sekretarja. 

"Nisem politični kader"

Gašpar Mišič je poudaril, da je bil na razgovor kot kandidat za predsednika uprave Luke Koper povabljen in se ni ponujal, saj da ne išče službe. "Nisem politični kader, nisem prosil nikogar, da me podpre," je dodal.

"Očitno nekoga motim, nekdo se me boji, ker se v Luki Koper z mano kot predsednikom uprave ne bi več kradlo in plenilo. Sit sem kraje te države," je bil odločen Gašpar Mišič. Kot pravi, bi na tem položaju slovenski javnosti lahko pokazal, da se lahko tudi gospodarska družba v državni lasti "vodi korektno in dobičkonosno za dobro države, regije, lokalne skupnosti in delničarjev".

Dovolj ima pritiskov

Pojasnil je, da se je v zadnjih dneh stopnjeval pritisk tako nanj kot tudi na njegovo stranko PS in "danes celo na predsednico vlade". Po njegovi oceni je namreč njegova kandidatura za predsednika uprave Luke zmotila številne, pri tem pa se je razprava vrtela le okrog vprašanja politične pripadnosti in koalicijskih preigravanj. Pri tem je Gašpar Mišič omenil prvaka SD Igorja Lukšiča in predsednika DL Gregorja Viranta.

Če ne bo v upravi, bo pa poslanec

Državni sekretar je premierki danes poslal dopis in napovedal, da ji bo v sredo ponudil svoj odstop z mesta državnega sekretarja. Če se bo nadzorni svet Luke Koper odločil, da Gašpar Mišič ni primeren za predsednika uprave, pa bo ta svojo pot nadaljeval kot poslanec in "v tej vlogi še naprej vestno in prizadevno prispeval k reševanju gospodarskih težav, v katere je zabredla Slovenija", je razvidno iz dopisa.

Gašpar Mišič je bil sicer kot poslanec v DZ izvoljen na listi največje parlamentarne stranke PS, ko ga je vlada imenovala za državnega sekretarja v kabinetu Bratuškove, pa ga je nadomestila Mirjam Bon Klanjšček.

Janković ga podpira

Njegove kandidature za predsednika uprave Luke se je sicer na današnji novinarski konferenci dotaknil tudi ljubljanski župan Zoran Janković in dejal, da si Gašpar Mišič "zelo želi uspeha", odločitev, kdo izmed kandidatov je najboljši, pa ostaja na nadzornikih. "Ne vidim, v čem bi bil tu problem," je povedal Janković. Tudi sam je zatrdil, da ne gre za politično kadrovanje PS ter da niti ne ve, če je kdo izmed devetih članov nadzornega sveta Luke sploh član PS.

Komentarjev 22
  • mph 11:32 21.avgust 2013.

    Ma, kaj res? Imaš pa res možgane kot klasičen gringo. Ni čudno, da so pretežno največji znanstveniki tam iz vseh možnih krajev sveta, recimo Indije, Evrope, .... ker vas vaš šolski sistem naredi zelo omejene.Kar pa zadeva DEJSTVA, ...prikaži več Interevropo je uničil Lovšin, desna rokca vašega pleškota, ki ga je izključno politično nastavil. Sicer pa zaradi več desetmilijonskega oškodovanja Interevrope, teče proces tudi proti njemu, pa bosta morda s firerjem soseda na Dobu.Časar, spet postavljen od istega pleškota v njegovi vladi, pa je dodobra zdelal Luko, ki se je sicer na srečo pobrala.Zdaj pa greš lahko spat in sanjat naprej.

  • Ronald Reagan 08:00 21.avgust 2013.

    Intereuropo uničil pleško.???HAHAHAHAHAHAH.....HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEH....HIHIHIHIH...DA NE CRKNEM OD SMEHA...mph, ti si komediant 1. klase, heheheheh...

  • mrki 07:49 21.avgust 2013.

    no zdej bodo lahko odpustili remarkeje v luki Koper , ker prihaja VLEČNI KONJ !!