Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Mladoletnik z vzvratno vožnjo bežal pred policisti

Nadzor policije Saša Despot
Mladoletnik je z dovoljenjem staršev vozil osebni avto, pa čeprav še ni imel opravljenega vozniškega dovoljenja.

Kranjski  policisti so pretekli teden v Šutni pri Kranju obravnavali mlajšega mladoletnika iz okolice Kranja, ki je v prometu vozil osebni avtomobil. Ko so ga policisti hoteli ustaviti, je sunkovito zavrl, pospešeno zapeljal vzvratno in obrnil. Med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, avto pa je vozil, še preden je pridobil vozniško dovoljenje.

"V  policijski kontroli so policisti ugotavljali tudi odgovornost staršev in ugotovili,  da  je  mladoletnik  osebni  avtomobil  odpeljal  z dovoljenjem starša," so zapisali na Policijski upravi Kranj.

Policisti  so  mladoletnega  voznika  izločili  iz  prometa, mu prepovedali nadaljnjo  vožnjo,  proti njemu pa so že vložili obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kaznovana tudi starša

Z  globo so kaznovali tudi starša mladoletnika, ki sta mu dovolila, da se je odpeljal z avtom.

"Za  prekršek  se  starš  kaznuje  z  globo  200  evrov, medtem ko sankcijo mladoletniku določi pristojno okrajno sodišče," pojasnjujejo na kranjski policijski upravi in starše, skrbnike oziroma  rejnike opozarjajo, da so dolžni skrbeti in nadzorovati otroka  ali  mladoletnika, ko je ta udeležen v prometu, ravno tako pa tudi ne smejo omogočiti, dovoliti ali dopustiti, da otrok ali mladoletnik ravna v nasprotju z zakonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.