Šport > Nogomet
42 ogledov

AS Monaco z rekordno vsoto po Ronalda

cristiano ronaldo EPA
Nogometni klub AS Monaco, ki ga financira ruski poslovni mogotec Dmitri Ribolovlev, naj bi po pisanju angleškega The Independent pripravljal ponudbo za Cristiana Ronalda v višini 100 milijonov evrov. Predsednik Reala Florentino Pérez je nedavno zatrdil, da si Ronaldo želi ostati v Madridu.

Francoski prvoligaš AS Monaco nadaljuje z zbiranjem zvenečih imen svetovnega nogometa. Nogometni klub v lasti Dmitrija Ribolovleva se je že dogovoril za prestop Radamela Falcaa, Jamesa Rodrígueza in Joãa Moutinha, njihova nova ''žrtev'' pa je zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo.

Portugalec se s svojimi delodajalci že nekaj časa dogovarja o podpisu nove pogodbe, ki bi mu zagotovila več pravic in denarja, angleški mediji pa zatrjujejo, da se je Ronaldo v zadnjem letu in pol pogovarjal tudi z Monacom. Florentino Pérez vztrajno trdi, da prvi strelec galaktikov ne bo zapustil Madrida, čeprav naj bi Monaco pripravljal ponudbo, ki jo bo zelo težko zavrniti.

radamel falcao | Avtor: EPA EPA
Francoski prvoligaš je za nakup Falcaa, Rodrígueza in Moutinha odštel 130 milijonov evrov, številka pa bi z morebitnim prestopom Ronalda narasla na 230 milijonov - 30 milijonov več, kot so bili sprva pripravljeni odšteti za nove okrepitve. AS Monaco bi poleg največje odškodnine v zgodovini Ronaldu ponudil 20 milijonov evrov letne plače, ponudba pa je še bolj mamljiva zaradi monaške davčne zakonodaje.

Ronaldo se je Real Madridu pridružil leta 2009, španski prvoligaš pa je takrat Manchester Unitedu izplačal 94 milijonov evrov. V štirih sezonah na Santiagu Bernbéuu je odigral 199 tekem v dresu belega baleta in dosegel 202 gola. ''Ronaldo ima občutek, da v Madridu ni dovolj cenjen, in je prepričan, da si zasluži povišico. Še posebej je naklonjem temu, da bi zaslužil več kot Lionel Messi,'' piše The Independent.

''CR7 Era'' 2009 - 2018

Cristiano Ronaldo je član Real Madrida štiri leta - obdobje, ki so mu španski mediji nadeli naziv ''CR7 era''. Portugalec se je v zgodovino belega baleta zapisal z izjemnimi sposobnostmi doseganja golov in statusom enega izmed najboljših nogometašev vseh časov. Z Realom mu ni uspelo osvojiti Lige prvakov, podobno ''neuspešen'' pa je bil tudi v lovu na zlato žogo, kjer monopol uživa Lionel Messi. Madridčani upajo, da bo Ronaldo podaljšal in v dresu galaktikov dosegel vse zastavljene cilje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.