Ambient
120 ogledov

Montažna hiška navidezno lebdi nad pokrajino

Prefabricirana hiša MIMA Light Žurnal24 main
Prva montažna hiša, ki sta jo oblikovalca Mario Sousa in Marta Brandao zasnovala leta 2011, je stala malenkost več kot družinski avto.

Portugalsko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo montažnih hiš, je razvilo svojo najmanjšo hiško do sedaj, MIMA Light: visokokvaliteten dom, ki ga je mogoče izdelati hitro cenovno ugodno.

Podolgovata hiša, dvignjena na temelj, obdan z odsevno površino, navidezno lebdi nad portugalsko pokrajino, zaradi česar struktura izgleda lahka in drobna. Arhitekta njeno podobo opišeta kot "ikonično in minimalistično".

Montažna hiša, ki lahko naročite v številnih velikostih - dolžine variirajo med 7 in 12 metri -, zavzema preprosto kubusno obliko. V njej si lahko uredite eno- ali večsobno stanovanje, pisarno, komercialni prostor ali hišico za goste. Objekt je sicer bolj kot družini namenjen paru ali posamezniku, saj je njegova maksimalna površina malenkost večja od 30 m2.

"Model je v celoti izdelan in sestavljen v tovarni in nato pripeljan na gradbišče, kjer ga lahko še isti dan postavimo," za Dezeen povesta oblikovalca.

Zunanja fasada objekta je oblečena v aluminijaste panele, dosegljivih v številnih tonih in odtenkih, notranjost pa je oblečena v smrekove panele, ki nudijo občutek topline. Proizvajalci lahko poskrbijo tudi za vgradnjo notranje opreme.

Konstrukcija je izdelana iz križno-lepljenega lesa, ki med arhitekti postaja vse bolj priljubljen zaradi svoje trajnostnosi, kvalitete in hitre gradnje. 

Če si torej želite majhne hiške ob morju ali pa si nameravate kot darilo ob upokojitvi privoščiti bivanje v naravi, lahko za ceno družinskega avta postavite majhno, sodobno, lebdečo montažno hiško. Več o produktu najdete na spletni strani MIMA House

Via Dezeen

Če ste tako kot mi navdušeni nad majhnimi prefabriciranimi hišami, si oglejte še tele lepotice:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.