Šport > Nogomet
20 ogledov

Legenda Arsenala napadla Mouja: "Podli nasilnež"

Mourinho Manchester City Chelsea pokal FA Anglija EPA
Chelseajev trener José Mourinho je po izpadu iz pokala FA proti Manchester Cityju dejal, da ga v javnosti vedno prikazujejo kot "slabega fanta".

Joséju Mourinhu so se izjave o (ne)uspešnosti Arsenalovega stratega Arsèna Wengerja vrnile kot bumerang. Ogrevanje pred tekmo pokala FA med Manchester Cityjem in Chelseajem je Portugalec namreč izrabil za oseben napad na Francoza, ki ga je označil za "specialista za neuspehe", potem ko je Wenger dejal, da Mourinho z izključevanjem svojega Chelseaja iz bitke za naslov kaže strah pred porazom. 

Mourinho je hitro dobil svojo "porcijo", tokrat zgolj na zelenici, kjer ga je v eni redkih tekem uspel premagati čilski strateg Manuel Pellegrini, tudi sam že večrat tarča jezičnega Portugalca, ki ga je nadomestil na klopi Real Madrida. Mourinho se je po tekmi branil, da si ne zasluži podobe "slabega fanta".

Wenger vljuden, on slab fant

"Vedno je isti fant, slabi fant. Eden je vljuden (Wenger, op. a.), drugi pa je slabi fant," je dejal po izpadu v petem krogu pokala, s katerim je Chelsea ostal brez tretje trofeje po Mourinhovem povratku v klub. Pod vodstvom Portugalca so modri izgubili tudi evropski superpokal in angleški ligaški pokal, je pa nekdanji trener Porta, Interja in Reala priznal, da si je City zmago zaslužil, čeravno je eden od zadetkov padel iz nedovoljenega položaja.

"Ne mislim, da je moji ekipi spodletelo. Menim, da je City igral veliko bolje od nas in si veliko bolj zaslužil zmago," je še dodal Mourinho. "Današnjo tekmo je preprosto analizirati: bili so boljša ekipa in zmagali. Je bil sodnik zelo slab v drugem polčasu? Ja. Ampak, ali bi Chelsea zmagal tudi s perfektnim sodnikom? Ne. Drugi gol je padel iz prepovedanega položaja, ampak nikoli nismo bili niti blizu tega, da bi prevladovali."

"So stvari, ki si jih lahko le mislim"

Mourinho je seznam dobro skritih izgovorov dopolnil še z dejstvom, da je Cityjeva sredina ligaška tekma s Sunderlandom odpadla zaradi slabega vremena, njegov Chelsea pa ni bil najbolj svež po remiju z West Bromwich Albionom (1:1).

"Ena ekipa je igrala pred dvema dnevoma, druga pa je imela en teden brez tekmovalnega nogometa. Zelo lahko je bilo videti razliko. Menjava Samuela Eto'oja? So stvari, ki jih ne smem reči. So stvari, ki si jih lahko le mislim in zadržim zase. Ne želim izpostavljati posameznikov ali govoriti o mojem napadalcu, mojem vratarju ali mojem levem bočnem branilcu," je še dodal Mourinho.

Wilson kritičen: "Mou ekstremno dolgočasen nasilnež"

Oglasil se je tudi nekdanji vratar Arsenala Bob Wilson, ki je Mourinhove igrice označil za "dolgočasne", Portugalca pa za "ustrahovalca" in "nasilneža".

"V najboljšem primeru so bili njegovi komentarji nespoštljivi, v najslabšem pa podli," je za BBC Radio 5 live dejal Wilson. "Zdi se mi ekstremno dolgočasen. Menim, da je bilo to osebno. Promovira samega sebe in večinoma ima netočne izjave. Da reče, da je West Ham igral nogomet iz 19. stoletja, tako žali Manuela Pellegrinija, kot tudi Arsèna – niso mi všeč nasilneži."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.