Šport > Nogomet
17 ogledov

Namesto Mouja na novinarski Iker: "Ekipa za 10"

Ronaldo Varane Alonso Khedira Barcelona Real Madrid španski pokal Copa del Rey p EPA
"Madrid ponižal Barço", "Ronaldo zaplesal v Barceloni" in "Madrid pojedel Barço" so le trije izmed mnogih bombastičnih naslovov na spletnih straneh španskih športnih dnevnikov, ki so uživali v veliki zmagi Real Madrida na Camp Nouu in uvrstitvi v finale pokala. Na novinarski konferenci se je na presenečenje vseh pojavil kar poškodovani Iker Casillas.

"Bila je zelo dobra tekma, igrali smo zelo dobro. Od prve do zadnje minute smo bili zelo resni, z izvrstnim odnosom. Igrali smo bolje od Barçe, zabiti tri gole na Camp Nouu pa je ekstremno težko," je po veliki zmagi nad Barcelono dejal Cristiano Ronaldo.

Portugalec, ki pred leti nikakor ni zmogel zabiti gola Kataloncem, je po dveh golih na torkovi tekmi polfinala španskega pokala na njihovem svetišču mrežo zatresel še na šestem zaporednem "El Clásicu". Obenem je na domačem igrišču povsem zasenčil Lionela Messija.

"Zadnje čase tu vedno igramo dobro. Tu igramo bolje kot doma. Moramo nadaljevati s to samozavestjo. Večini igralcev je všeč igrati tukaj in stvari nam grejo dobro. Clásico v soboto? Zmagati nad Barço je vedno velika motivacija. Prvenstvo je manj pomembno, ker imajo veliko prednost. Bolj se moramo osredotočiti na pokal in Ligo prvakov, ampak vseeno bomo skušali odigrati najbolje, kot bomo lahko."

Casillas na novinarski namesto Mouja in Karanke

Slavospevi Ronaldu prihajajo iz vseh strani, seveda so še posebej velikodušni njegovi soigralci. Poškodovani kapetan Iker Casillas, ki je ekipo v živo spremljal na Camp Nouu, je presenetljivo opravljal kar vlogo glavnega govorca na novinarski konferenci po tekmi (na njej ni bili niti trenerja Joséja Mourinha niti Aitorja Karanke), kjer je izpostavil fenomenalnega Portugalca, a dodal, da je celotna ekipa odigrala tekmo za desetico.

"Ne bom gledal Barçe, osredotočil se bom na svoje soigralce, ker so bili brilijantni. Nadzorovali smo vse linije v obrambi in bili smo izjemni. Cristiano je bil fenomenalen. Ekipa je odigrala tekmo za desetko in skupaj smo zasluženi finalisti," je dejal Casillas.

Messi Barcelona Real Madrid španski pokal Copa del Rey polfinale | Avtor: EPA EPA
"V slačilnici smo se odločili, da je pravi trenutek za uživanje, in da se na novinarski konferenci pojavi kapetan. Upam, da vas ne moti. To je dan, da se madridisti veselijo."

Roura: "Razmišljamo o spremembi za Milan"

Svoje mnenje je povedal tudi nadomestni kapetan Sergio Ramos, ki je svojega portugalskega soigralca označil za najboljšega nogometaša na svetu: "Vedno sem govoril, da je (Ronaldo, op. a.) najboljši igralec na svetu. Na takšnih tekmah se vedno izkaže."

Težki dnevi za navijače Barcelone se tako nadaljujejo, potem ko so morali privrženci Kataloncev požreti že podobno bledo predstavo svojih ljubljencev na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti AC Milanu, tokrat pa jih je doma potolkel še večni rival.

"Precej dobro smo začeli tekmo. Imeli smo več priložnosti, ampak Madrid je bil zelo učinkovit iz protinapadov. Izjemno učinkovit. Potem je izkoristil še čisto enajstmetrovko. Tretji gol nas je uničil. Na prvi tekmi bi lahko že odločili, tega nismo storili in takšne reči se zgodijo," je dejal nadomestni trener Jordi Roura.

Ob odsotnosti prvega trenerja Tita Vilanove, ki se v New Yorku še vedno zdravi po odstranitvi tumorja, je ekipa, ki je še nedolgo nazaj podirala vse rekorde v španskem prvenstvu, povsem izgubila kompas. Roura je po dveh izjemno slabih predstavah napovedal, da razmišljajo o spremembi načina igranja za povratno tekmo z Milanom.

"Ko izgubiš, potem je jasno, da razmišljaš o spremembah, celo toliko, da razmišljamo o igranju na drug način proti Milanu, kjer bi uvedli kakšno novo stvar," je še dodal Roura. "Na to tekmo moramo čim prej pozabiti. Ne verjamem, da je bil Madrid tako superioren.

Komentarjev 1
  • hubertfast 06:48 27.februar 2013.

    Jordi Rora bo Barceloni pokvaril celo sezono, dobro , da imajo toliko prednosti v prvenstvu, drugače bi še tega zafural.