Slovenija
45 ogledov

Našli kandidata, ki bo Romom dostavljal pošto

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Po uporu poštarjev, da ne bodo dostavljali pošiljk v romsko naselje, so našli kandidata, ki bo službo opravljal kot dopolnilno dejavnost.

Potem ko je v romskem naselju Brezje oziroma Žabjak pri Novem mestu nedavno prišlo do napada na poštarja, ki naj bi po nesreči povozil psa, poštarji v romsko naselje niso več želeli oz. si upali dostavljati pošte. 

PREBERITE: 

Poštarji nočejo v romsko naselje

Romske težave: Mestna občina ni pravi naslov

Pošta je kot kaže našla rešitev, tako da je angažirala romskega kandidata. "Pošta Slovenije je v sodelovanju z MO Novo mesto in romskim svetnikom Dušanom Smajekom našla rešitev  glede dostave pošiljk v romsko naselje Brezje – Žabjak," pojasnjujejo pri Pošti Slovenije. "Kandidat je redno zaposlen in bo dostavo izvajal kot dopolnilno dejavnost – s. p."

Obvlada romski jezik

Na pošti pojasnjujejo, da je takšna rešitev dobra, zato ker je pri dostavi v romsko naselje nujno poznati romski jezik.

Konec maja smo pisali, da je Pošta zaradi strahu poštarjev dostavo v največje novomeško romsko naselje začasno ustavila. 

Zveza Romov je bila proti

Kot rešitev je pošta predlagala, da bi službo pismonoše opravljala oseba romskega rodu, s čimer se v Zvezi Romov za Dolenjsko niso strinjali, saj menijo, da bi v takem primeru šlo za diskriminacijo. 

Kot kaže pojasnilo pošte, so očitno ta zaplet zaj rešili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • svašta 17:00 15.junij 2016.

    aha, sedaj se oglašajo, da gre za diskriminacijo. da bi šli pa delat in zaslužili denar namesto da bi cuzali državo leta in leta in leta, to pa ne. zakaj se ne oglašajo, da gre za diskriminacijo ker morajo vsi ...prikaži več ostali kupiti zemljo, da postavijo hišo, oni se pa kar naselijo...se popolnoma strinjam s francl12...

  • Papaja Popi 16:53 15.junij 2016.

    Aleluja................In kje pobirajo prostovoljne prispevke za buldožer ? ? ? ?

  • francl12 16:21 15.junij 2016.

    VSE TO SPLANIRAT Z BULDOŽERJEM IN ZASJATI PŠENICO ZA SLOVENCE! Problem rešen na simpl način!